Extreme-triathlonistit Teemu Lemmettylä ja Teemu Toivanen rykäisevät 26 kilometriä Himos Trailissa – Himostrail

Extreme-triathlonistit Teemu Lemmettylä ja Teemu Toivanen rykäisevät 26 kilometriä Himos Trailissa

Toisen Himos Trailin järjestäjät

Teemu Lemmettylä. Kuva: Markus Aspegren

haukkoivat henkeään, kun triathlonin täysmatkan aikoihin 8.18.56 ja 8.21.51 polkaisseet savolaiset Teemu Toivanen ja Teemu Lemmettylä ilmoittautuivat 945 metriä nousua käsittävään 26 kilometrin Extreme -sarjaan.

Kaksikon viimeinen yhteinen puserrus on runsaan kuukauden takaa. He sijoittuivat ajallaan 5.40.58 kuudenneksi Engadinin swimrun -parikisassa, missä juostaan ja uidaan 52 km:n matka korkealla Sveitsin Alpeilla.

Kesäkuun puolivälissä Lemmettylä korkkasi kolmannen sijan Skotlannissa erittäin vaativissa olosuhteissa järjestetyssä Celtmanissa, mihin kuuluivat 3,4 km:n uinti hieman yli 10 asteen merivedessä, 202 km:n pyöräily 2000 metrin jyrkkine ja teknisine nousuineen sekä maraton kilometrin korkuiselle Beinn Eighe -vuorelle ja haastavasti alas heikon näkyvyyden vuoksi.

-Siellä tarvittiin huumorintajua. Kun kolmen kilometrin matkalla korkeuseroa tuli 800 metriä, joutui välillä auttamaan käsillä, kuvasi Lemmettylä Hesarin haastattelussa.

Toivanen väläytti kolme vuotta sitten maratonilla ja kympillä, kun kellot pysähtyivät Berliinissä ja
Porin Kalevan Kisoissa ennätysaikoihin 2.24.28 ja 31.15,59.

Suomea polkujuoksun MM-kisoissa edustaneet Jussi Nokelainen, Eetu Nordman ja Tomi Mikkola saavat polkea tiuhaan tossua toisen eteen, mikäli aikovat pitää kokeneet triathlonistit takanaan lauantaina 18. elokuuta Himoksella. Eikä unohtaa toki sovi maajoukkuesuunnistaja Aleksi Anttolaista tai hiihtosuunnistaja Hannu-Pekka Pukemaa, joka hiljattain nappasi kärkipaikan NUTS Pallaksen 30km matkalla.