HIMOS TRAIL 2021 TERVEYSTURVALLISUUSSUUNNITELMA POIKKEUSJÄRJESTELYOHJEIN – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

HIMOS TRAIL 2021 TERVEYSTURVALLISUUSSUUNNITELMA POIKKEUSJÄRJESTELYOHJEIN

Kuva: Milka Koskinen

TERVEYSTURVALLISUUSSUUNNITELMA

Vastuuhenkilö: Juha Taini, tapahtumajohtaja, 0405102788, juha@himostrail.fi

Himos Trail on päivittänyt 20.-21.8.2021 järjestettävän tapahtuman ohjeistuksen vastaamaan aluehallintoviraston(5.-29.8.2021) antamia määräyksiä koskien tapahtumajärjestelyjä vallitsevassa pandemiatilanteessa. Poikkeusjärjestelyjen avulla Himos Trail pyrkii tapahtumaan osallistuvien kanssa omalta osaltaan toimimaan vastuullisesti koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

OSALLISTUJARAJOITUKSET

Himos Trail käyttää tapahtumassaan sarjakohtaisia osallistumisrajoituksia. Rajoitusten tarkoituksena on välttää kontakteja eri sarjoissa juoksevien kesken sekä säilyttää samaan aikaan tapahtumakeskuksessa oleilevien henkilöiden määrä kohtuullisena. Himos Trail -tapahtuman lähdöt tapahtuvat 7 eri lähtöryhmässä klo 8.00-13.30 välisenä aikana. Sarjakohtaiset osallistujarajoitukset ovat seuraavat: Vaellus 150, Easy 150, Enjoy 250, Challenge 250, Extreme 250, Himos 36 150, Himos Double-Extreme 150. Koronatilanteen kehittyessä suotuisammaksi pidätämme mahdollisuuden avata sarjoihin lisäpaikkoja.        

SAAVU PAIKALLE TERVEENÄ

Tärkein turvallisuusohje on saapua paikalle terveenä. Jos tunnet sairauden merkkejä tapahtuman alla, niin on syytä jäädä pois tapahtumasta. Toki urheilusuoritus puolikuntoisena ei ole järkevää muutenkaan.

SAIRASTUMINEN TAPAHTUMAN AIKANA

Mikäli sairastut tapahtuman aikana, niin järjestäjä ohjaa osallistujan poistumaan tapahtuma-alueelta turvallisesti terveydentila huomioiden.

Oireisten kilpailijoiden ja tapahtuman talkoolaisten tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalleen ja hakeutua sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti koronavirustestiin. Virka-ajan ulkopuolella soitetaan Jämsän Terveyden päivystykseen, puh. 040 712 2555.

MASKISUOSITUS

Tapahtumassa on vahva maskisuositus myös ulkotiloissa, joten osallistujien on käytettävä kasvomaskeja pois lukien suorituksen aikana.

Myös lähtöalueella ja alkuviitoituksen aikana tapahtumaan osallistuvien on suositusten mukaisesti käytettävä kasvomaskeja. Maskin voi riisua osallistujien jonoutuessa ja roskikset maskeille löydät viitoituksen varrelta.

KONTAKTIEN VÄLTTÄMINEN JA KÄSIHYGIENIA

Säilytä 2m turvaväli erityisesti tapahtumakeskuksen alueella, jonoissa, lähtöalueella sekä itse reitillä. Käytä tarjolla olevaa käsidesiä ennen kisatoimistossa asiointia, lähtöalueelle siirtyessä, maalissa, WC-käyntien yhteydessä, tapahtumaruokailussa sekä ennen mahdollisia muita kontakteja. Erityisesti juoksun aikana, kun tulee tarve niistää tai sylkäistä, niin tee se turvallisesti muiden juoksijoiden kannalta.

SAAPUMINEN

Kisatoimisto sijaitsee pysäköintialueen ja tapahtumakeskukseen välissä. Hakeudu siihen jonoon, missä on oman matkasi ja sukunimesi mukaisten osallistujien osallistujakuoret.   

TAPAHTUMAMATERIAALI

Tapahtumamateriaali noudetaan kisatoimistosta. Nouda materiaali jo perjantaina ruuhkien välttämiseksi, jos mahdollista. Kisatoimisto on avoinna pe 20.8 klo 17-21 ja la 21.8 klo 7-19. HUOM! Omat hakaneulat mukaan! Tapahtumamateriaali ei sisällä hakaneuloja! Osallistujapalkinto jaetaan poikkeuksellisesti jo tapahtumamateriaalin mukana kontaktien vähentämiseksi.   

VARUSTESÄILYTYS

Toivomme sinun säilyttävän varusteita esimerkiksi autossa pysäköintialueella. Varustesäilytys on kuitenkin tarjolla, jos tämä ei onnistu. Tapahtumamateriaali sisältää varustesäilytystarran, jonka voit itse asentaa ennen tavaroiden tuomista säilytykseen suorituksesi ajaksi.

WC-TILAT

WC-tilat on hajautettu useisiin eri pisteisiin. Bajamajat pysäköintialueen vieressä ja lähtöalueella sekä sisävessat tapahtumakeskuksen kahvila-ravintolan kolmessa eri kerroksessa. Desinfioimme WC-tilojen pintoja tiuhaan tapahtumapäivän aikana.

LÄHTÖALUE

Lähtöön kokoontuminen tapahtuu 10min ennen oman sarjan lähtöä. Eri sarjojen lähtöajat käyvät ilmi täältä. Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaan. HUOM! Vuonna 2021 Himos Trailin kaikkien sarjojen lähtö on jaettu 3-7 lähtöryhmään, jotka kaikki kuitenkin lähtevät matkaan samaan aikaan. Yhdessä lähtöryhmässä on mukana korkeintaan 50 henkilöä. Osallistuja vastaa itse sopivan lähtöryhmän valinnasta tavoiteaikansa perusteella sekä hakeutuu oikeaan lähtöryhmään lähtöpaikalla. Jokaisessa lähtöryhmässä on runsaasti tyhjiä lähtöruutuja, joten asetu lähtöalueelle mahdollisimman väljästi. Perehdy lähtöprosessiin ja valitse oma tavoiteaikasi ja sitä myöten myös lähtöryhmäsi!  

Ensimmäinen kilometri on kaikissa sarjoissa väljempää ja leveämpää tietä, joten jonomuodostelmilla on aikaa syntyä. Toivomme osallistujilta malttia ja kanssakisaajien huomiointia erityisesti lähtötilanteessa ja kilpailun ensikilometreillä. Lähtöalueella ja alkuviitoituksen aikana tapahtumaan osallistuvien on suositusten mukaisesti käytettävä kasvomaskeja. Maskin voi riisua osallistujien jonoutuessa ja roskikset maskeille löydät viitoituksen varrelta

Vuonna 2021 Himos Trail ei järjestetä perinteistä ohjattua alkulämmittelyä ennen lähtöä kontaktien minimoimiseksi.   

HUOLTOPISTEET  

Huoltopisteillä tarjotaan vettä ja Aarja Health -urheilujuomaa. Lisäksi tarjolla on energiapitoista purtavaa, joka tarkoittaa sipsejä, suklaata(Pandan Salty Roasted Corn), banaaneita ja suolakurkkuja. Huom! Huoltopisteiden valikoimaa on vuodelle 2021 karsittu ja tarjolla on em. neljä tuotetta.
Olemme yksittäispakanneet tuotteet paperipusseihin. Huoltopisteellä toimitaan ”Sen otat johon kosket”-periaatteella. Ota eväät tarjoilupisteeltä mukaasi ja jatka matkaasi. Roskat roskapusseihin, jotka sijaitsevat sekä heti huoltopisteen jälkeen että jonkin matkan päässä reitillä. Noudata huoltopisteellä turvavälejä.

PESEYTYMINEN

Tartuntatilanteiden minimoimiseksi Himos Trail ei tarjoa peseytymistiloja vuoden 2021 tapahtumassa. 900m päässä tapahtumakeskuksesta sijaitsee uimapaikka, jossa on mahdollisuus käydä lenkin jälkeen peseytymässä.

OSALLISTUJAPALKINNOT, ARVONTAPALKINNOT JA PALKINTOJENJAKO

Maaliin saapuessa osallistujille ojennetaan sekä osallistujapalkinto että kasvomaski. Arvontapalkinnot ovat noudettavissa Himos Trail -kaupasta heti suorituksesi jälkeen. Kunniapalkinnot jaetaan normaalisti kuulutuksen ohjeiden mukaan lähikontaktiohjeita noudattaen.

MUKSULA

Toivomme, että muksulapalvelua käytetään vain aivan välttämättömissä tilanteissa. Tarjoamme kuitenkin hoidon lapsille aikuisten juoksun ajaksi, mutta pyri ensisijaisesti hoitamaan lapsesi hoito lähiomaistesi kanssa. Muksulaan ilmoittaudutaan ennakkoon su 15.8 klo 20 mennessä ja linkki ilmoittautumiseen löytyy kilpailuohjeista.

TAPAHTUMARUOKAILU

Lauantain tapahtumapäivän ruokailu toteutetaan ravintolatoiminnan koronaohjeistuksien mukaisesti. Käsien desinfiointi ennen linjastolle saapumista on pakollista. Noudata turvavälejä jonoissa. Ravintolan ja terassien pöytäkapasiteetista on käytössä 75% ja ravintolan tiloja puhdistetaan tihennetysti. HUOM! Älä tule ravintolaan sisälle ollenkaan, jos olet oireinen!

JÄLJITYS

Himos Trail on ilmoittautumisen yhteydessä kerännyt kaikkien osallistujien yhteystiedot, joten pystymme tarvittaessa lähtöryhmittäin tavoittamaan kaikki tapahtuman osallistujat viranomaisten pyynnöstä.  

Himos Trail pidättää oikeuden muutoksiin, mikäli aluehallintovirasto tekee päivityksiä ohjeistuksiin vallitsevan epidemiatilanteen muuttuessa.

Toivotamme kaikki osallistujat nauttimaan juoksemisen riemusta ja tapahtumaelämyksestä! Yhdessä pystymme varmistamaan, että jokainen voi saapua tapahtumaan turvallisin mielin! Pidetään huolta toisistamme ohjeita noudattamalla ja nautitaan tapahtuman tunnelmasta!

Kuva: Antti Saarimaa