Sarjat – Himostrail

Sarjat

PERJANTAINA 17.8.2018

Himos Kids (ilmainen, 31.7.2018 saakka) 

Yhteistyökumppaneidemme tarjoama supersuosittu ilmainen juoksutapahtuma lapsille. Sarjat 6v, 8v, 10v, 12v ja 14v tytöille ja pojille. Lasten juoksutapahtuma ei ole perinteinen polkujuoksu, vaan kilpailukeskuksen ytimessä tapahtuva monipuolinen extreme-juoksukilpailu sisältäen mm. helposti ylitettäviä esteitä ja muita vaihtelevia maastonkohtia. Ilmoittautuminen myös lasten tapahtumaan ilmoittautumislomakkeen kautta ennakkoon! Kaikki lapset palkitaan! Ilmaiseksi mukaan pääsee 300 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, jonka jälkeen mukaan pääsee 10e/hlö.

LAUANTAINA 18.8.2018

Himos Vaellus (25e, 31.7.2018 saakka)

Ilman ajanottoa toimiva kuntoilutapahtuma vaeltajille ja sauvakävelijöille. Osanottajille jaetaan Himos Enjoy-, Himos Challenge- ja Himos Extreme-reitit sisältävä vaelluskartta. Himos Vaelluksen kiertäjät voivat lähteä valintansa mukaan joko Himos Enjoyn, Himos Challengen tai Himos Extremen reiteille. Kartan perusteella voi helposti lyhentää omaa vaellustaan oikaisemalla tapahtumakeskukseen. Reitin varrelta löytyy juotavaa ja purtavaa sisältäviä huoltopisteitä vaeltajille. Himos Vaelluksen kiertäjät ovat reitillä samaan aikaan polkujuoksusarjojen kanssa, mistä johtuen Himos Vaelluksen osallistujilla on väistämisvelvollisuus, mutta samalla lupa kannustaa polkujuoksijoita reitin varrella. Osanottomaksu sisältää keittobuffetin lisukkeineen kilpailun jälkeen.

Himos Enjoy (39e, 31.7.2018 saakka)

Herkullinen 9km polkujuoksunautinto Himoksen Paljakan alueelle. Himoksen vuoristomaisemaan nähden maltillinen reittiprofiili ja käytössä kaikki alueen nautinnollisimmat paikat niin visuaalisesta kuin juoksufiilistelyn näkökulmasta. Reitti kulkee kokonaisuudessaan pienillä hyvin juostavilla poluilla. Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Himos Enjoy tarjoaa osanottajilleen runsaasti hyviä arvontapalkintoja, mutta kilpailun nopeimpia ei palkita. Osanottomaksu sisältää keittobuffetin lisukkeineen kilpailun jälkeen.

Himos Challenge (50e, 31.7.2018 saakka)

Himos Challenge toimii erinomaisena ponnahduslautana kohti Extreme-matkaa. Se on matkana kaikella tapaa kuin mini-Extreme, joka sopii erityisesti Sinulle, joka et koe olevasi valmis kokonaiselle Extreme-matkalle ja olet kuitenkin innokas tarttumaan Himos Enjoyta isompiin haasteisiin. Tämä 17km elämysmatka tarjoilee kokonaisuudessaan kolme ensimmäistä Extreme-matkan nousua, mutta välttää pelätyn nelivetonousun. Challenge piipahtaa Extreme-matkan tavoin tapahtumakeskuksessa hakemassa lisävirtaa tunnelmasta. Loppumatka nautiskellaan Himos Enjoyn alueella eli visuaalisesti kaikkein upeimpien maastonosien uumenissa. Challenge siis tarjoaa kaikki Extreme-sarjan elementit reitin fyysisyyden, teknisyydeen ja nautittavuuden osalta, mutta riisutummassa helpommin selvitettävässä paketissa. Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi Himos Challenge tarjoaa osanottajilleen arvontapalkintoja. Osanottomaksu sisältää keittobuffetin lisukkeineen kilpailun jälkeen.

Himos Extreme (50e, 31.7.2018 saakka)

Haasta itsesi todellisessa kestävyyskoitoksessa Himoksen rinteillä! 26km polkujuoksuelämys tarjoilee juoksijalle kaikki Himoksen huiput, parhaat näköalat, vaativimmat nousut, pienimmät teknisimmät polut sekä visuaalisesti kauneimmat paikat. Reitti sisältää hyvin vähän tietä. Pääosin reitti kulkee pienillä hyvin juostavilla poluilla, mutta myös vaativampia osuuksia matkalla tulee vastaan. Himos Extreme juostaan yhtenä 26km pituisena lenkkinä. Uutuutena reitti piipahtaa tapahtumakeskuksessa, kun kolmannes matkasta on jäljellä. Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi Himos Extreme tarjoaa osanottajilleen arvontapalkintoja. Osanottomaksu sisältää keittobuffetin lisukkeineen kilpailun jälkeen.

Himos Double-Extreme (70e, 31.7.2018 saakka)

Himos Double-Extreme on vuoden 2017 Himos Trail-tapahtuman osanottajien aloitteesta ja ideoinnista syntynyt uusi matka, joka samalla siivittää Himos Trailin ultramatkojen polkujuoksutapahtumien kerhoon. 52km matka sisältää nousua 1890m ja toteutetaan kiertämällä Himos Extreme-reitti kahdesti. Vaikka reitti on vaativa, niin pyrimme tekemään osallistumisen ultramatkalle mahdollisimman helpoksi ja erityisesti turvalliseksi. Matkan varrella huoltopisteitä on kaikkiaan kolme, joissa jokaisella vieraillaan kahdesti. Lisäksi mahdollisuus toteuttaa omat lisähuollot tapahtumakeskuksessa, joka ohitetaan kilpailun aikana kolmesti. Matkalle ei vaadita aikaisempaa kokemusta ultramatkoista, mutta käytössä on ”cut-off time” eli aikarajoitukset, joiden puitteissa juoksijoiden on saavuttava tapahtumakeskuksessa sijaitseville väliaikapisteille voidakseen jatkaa matkaa. Maksimiaika suoritukseen on 10h ja ”cut-off” ajat kolmessa eri pisteessä ovat seuraavat: 15,4km/585m(2h51min), 26km/945m(4h45min), 41,4km/1530m(7h45min) Reitillä on toimitsijoita todella tiuhaan ja heidät tavoittaa reitin varressa vähintään 2,5 kilometrin välein. Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi maaliin selviytyneet palkitaan Finisher-palkinnolla. Osanottomaksu sisältää keittobuffetin lisukkeineen kilpailun jälkeen.

Himos Team Spirit (149e, 31.7.2018 saakka)

Kaveriporukoille, yrityksille ja urheiluseuroille suunnattu Himos Team Spirit on uutuuttaan hehkuva täysin uudenlainen konsepti polkujuoksutapahtumissa. Sarjaan voi ilmoittautua 3-5 hengen joukkueella. Joukkue juoksee Himos Extremen 26km reitin viestinä. Reitillä on 7 vaihtoaluetta, joissa joukkue voi vaihtaa käsiläpsystä viestinviejää. Joukkueille jaetaan kilpailun reittikartta, johon on merkittynä kaikki vaihtoalueet. Joukkue voi itse päättää millaisia etappeja sen jäsenet juoksevat. Viestinviejät hankkiutuvat itse vaihtoalueille. Suurin osa vaihtoalueista sijaitsee muutaman kilometrin säteellä kilpailukeskuksesta ja on hyvin saavutettavissa jalan.
Kilpailussa on yksi sarja. Nopeimmin maaliin selviytynyt joukkue ja ”hauskimmassa” tiimiasussa esiintynyt joukkue palkitaan. Lisäksi Himos Team Spirit tarjoaa osanottajilleen runsaasti hyviä arvontapalkintoja. Osanottomaksu sisältää joukkueen jäsenille (3-5) keittobuffetin lisukkeineen kilpailun jälkeen.

Himos Team Race (169e, 31.7.2018 saakka)                                                                   

Polkujuoksun todellinen viestiklassikko. Siis klassikko jo syntyessään. Kisassa mitataan fyysinen kestävyys ja taktinen osaaminen. 15 etappia odottaa valloittajaa. Joukkuekisa kilpailuhenkisille, jossa miehille ja naisille on omat sarjansa. Sarjaan voi ilmoittautua 3-5 hengen joukkueella. Joukkue juoksee Himos Double-Extremen 52km/1890m reitin viestinä. Reitillä on 14 vaihtoaluetta, joissa joukkue voi vaihtaa käsiläpsystä viestinviejää. Joukkueille jaetaan kilpailun reittikartta, johon on merkittynä kaikki vaihtoalueet. Joukkue voi itse päättää millaisia etappeja sen jäsenet juoksevat. Viestinviejät hankkiutuvat itse vaihtoalueille, mutta auton käyttö vaihtoalueille siirtymisessä on kielletty. Suurin osa vaihtoalueista sijaitsee muutaman kilometrin säteellä kilpailukeskuksesta ja on hyvin saavutettavissa jalan. Parhaat joukkueet palkitaan arvokkailla tuotepalkinnoilla. Lisäksi Himos Team Race tarjoaa osanottajilleen arvontapalkintoja. Osanottomaksu sisältää joukkueen jäsenille (3-5) keittobuffetin lisukkeineen kilpailun jälkeen.

HINTAPORTAAT

Maksaminen on mahdollista myös seuraavilla vaihtoehtoisilla tavoilla: Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum saldolla, ePassin -verkkopalvelussa tai Edenredin Virikesetelillä tai mobiilimaksulla. Setelit lähetetään heti ilmoittautumisen jälkeen postitse.

OSANOTTORAJOITUKSET

Himos Trail kisaillaan suunnistuksen SM-yön 2019 harjoituskieltoalueella. SM-yöhön mielivät suunnistajat voivat kuitenkin osallistua Himos Trailiin. Tulevan SM-yön mahdolliset kilpailijat eivät saa poistua merkityltä reitiltä kilpailun aikana. Himos Trailin suunnittelussa on huomioitu SM-yön herkät alueet ja kilpailun reittikarttana käytetään suunnistuksen näkökulmasta epätarkkaa vaelluskarttaa. Harjoituskieltoalueella ei saa pitää mukanaan muuta kuin Himos Trailin virallista reittikarttaa.