Terhi Pollari ilman suksiakin kovin Himoksella – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Terhi Pollari ilman suksiakin kovin Himoksella

Terhi Pollari. Kuva: Jutta Kirkkala

Pitkiin hiihtoihin meritoitunut Terhi Pollari yllätti median heittämällä Himos Trailin ainoan kärrynpyörän maaliin tullessaan, kun hän voitti naisten 18 kilometrin matkan lauantaina Jämsän Himoksella.
-Juoksu tuntui ihmeen helpolta, kun kävin viikolla pari kertaa iltarasteilla.
Ajakseen 1.30.10 merkkauttanut Pollari paljasti lähteensä matkaan sillä mielellä, että koko ajan pitää tuntua hyvältä.


Hän kertoi valmistautuvansa tulevaan talveen normaalisti ja olevansa edelleen käytettävissä Hämeenlinnan varanaiseksi, vaikkei kilpailuista ole tällä hetkellä täyttä varmuutta.


Miesten 18 kilometrillä Antti Leppänen nousi puolimatkassa kärkeen ja venytti 1.21.56 ajallaan eron pariksi minuutiksi ex-maileri Janne Hiukkaan.
-Vuoren päällä pistin ison vaihteen silmään ja sain sen jälkeen tehdä oman juoksun, selvitti Leppänen.


Ensimmäistä kertaa Himoksen poluilla juossut mies kehui reitin olleen mieluinen, kun se oli tarpeeksi  vaihteleva.

Jani Lakanen kesytti Pekka Itävuon

Miesten 11 kilometrilläkin nähtiin kunnon kamppailu, kun suunnistuksen maailmanmestari Jani Lakanen ja Pekka Itävuo luukuttivat vauhdikkaasti maaliin loppuajoin 45.50 ja 46.46.
-Pekka roikkui sinnikkäästi mukana, mutta pikku nykäys takalenkin polkupätkällä pudotti hänet, kertoi Lakanen.


Hän haluaa pitää itsensä kunnossa ja taistella SM-viestipaikasta HS:n kakkosjoukkueeseen, joka tähtää kuuden sakkiin.


Naisten 11 kilometriä oli kahden kauppa, jonka ratkaisi lopussa edukseen nuorten sarjoissa suksilla kovaa kulkenut Elsa Airaksinen. Hän kellotti ajan 59.53 ja kukisti kahdella sekunnilla Reetta Varosen.
-Paluu kilpahiihdon pariin ei ole mielessä, mutta salibandy, tennis, salilla käynti ja juoksu maistuvat, selvitti Helsingissä juristina toimiva Airaksinen.

Lauri Lakanen. Kuva: Jorma Taini

Lauri Lakanen isänsä jalanjäljillä

Perjantai-iltana Himos Kids -tapahtumassa paikkojaan avannut 13-vuotias Lauri Lakanen lähti vauhdikkaasti 7 kilometrin matkalle ja johti puolimatkassa parin minuutin turvin. Kun sama tahti jatkui maaliin saakka, hän jätti ajallaan 32.59 toiseksi tullutta Janne Aholaa lähes 4 minuuttia.
-Reitti oli ajoittain rankka, mutta välillä pääsi helpolla, kuvasi Lakanen tuntemuksiaan.


Naisten 7 kilometrillä kärkitrio mahtui 18 sekunnin sisään. Voiton vei Jenni Könönen ajalla 48.56 ja kakkossijan otti Susanna Nurminen.


Team Spirit -viestin 26 kilometrille starttasi lopulta vain pari joukkuetta, joista Sajaniemen Sonnit kirkasti viime vuoden kakkossijansa voitoksi. Toinen sija meni Elosen Pullattaret -joukkueelle.


Hyvästä tunnelmastaan kehuttu Himos Trail oli jälleen myös säiden haltijan suojeluksessa, sillä kaikki yli 1000 polkujuoksijaa pääsi maaliin ennen tihkusadetta.