Heikki Yijälä jätti muut Enjoy -sarjan alun nousuissa – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Heikki Yijälä jätti muut Enjoy -sarjan alun nousuissa

Miesten 9 kilometrin Enjoy -sarjan voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä lauantaiaamuna Himoksella, kun jämsäläinen Heikki Yijälä karkasi lähtömerkin saatuaan muilta juoksijoilta ja pääsi tämän Himos Trail -sarjan nimen mukaisesti nautiskelemaan.
-Juoksin mäen päälle niin kovaa kuin pääsin ja jaksoin. Kun huomasin muiden jääneen kauaksi taakse, sain nauttia loppumatkasta.

Yijälä jätti loppuajallaan 42.08 toisesta ja kolmannesta sijasta tiukasti kamppailleen Juha Sipposen ja Tapio Niemisen taakseen yli kahden minuutin turvin.

Toissa ja viime vuonna 26 ja 17 kilometrin matkoilla kilpaillut Yijälä perusteli lyhyempää matkavalintaansa sillä, että hän pääsee nopeammin puintihommiin.
-Tunnelma reitin varrella oli hieno, ja haitarin soittajat pääsivät yllättämään, kehui Yijälä.

Maria Betanzos otti ilon irti voitostaan

Naisten 9 kilometrin Enjoy -sarjan voitto ratkesi vasta lopussa, kun jämsäläinen Maria Betanzos näytti vahvuutensa ja nousi voittoon ajalla 49.17.
-Ylämäet on mun vahvuus ja käytin sitä viimeisessä nousussa.

Hän kertoi alussa olleen kovaa kisaa naisten kesken ja päässeensä kärkiporukkaan vasta ohitettuaan muita ylämäissä.
-Viime vuonna olin viides, joten nyt sijoitus parani mukavasti.

Hän edusti työnantajaansa Elosta ja kertoi yrityksestä olevan mukavasti porukkaa liikkeellä niin 5 ja 9 kilometrillä kuin vaelluksessakin.

Naisten toisen ja kolmannen sijan nappasivat Heli Sivill ja Jaana Kiminkinen ja tunnin alitti 9 kilometrin reitillä 20 naista.

Jyväskyläläinen europarlamentaarikko Henna Virkkunen oli jälleen mukana Himoksella ja ylsi komeasti sijalle 18, kun naisia tuli maaliin 156.