Sarjat – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Sarjat

Himos Trail tarjoilee monipuolisen kattauksen polkujuoksun ystäville.
Himos Kids
Himos Vaellus
Himos Easy
Himos Enjoy
Himos Challenge
Himos Extreme
Himos Double Extreme
Himos Team Spirit

PERJANTAINA 23.8.2019

Himos Kids (300 ensimmäiselle 5e/sen jälkeen 10e) 

– Hauskaa extreme liikkumista lapsille –

Himos Kids – aikataulu

Yhteistyökumppaneidemme tarjoama supersuosittu ilmainen juoksutapahtuma lapsille. Lasten juoksutapahtuma ei ole perinteinen polkujuoksu, vaan kilpailukeskuksen ytimessä tapahtuva monipuolinen extreme-juoksukilpailu sisältäen mm. helposti ylitettäviä esteitä ja muita vaihtelevia maastonkohtia.

Sarjat: 6v (500m), 8v (500m), 10v (1000m), 12v (1000m) ja 14v (1000m) tytöille ja pojille.

Ilmoittautuminen lasten tapahtumaan ilmoittautumislomakkeen kautta ennakkoon! Kaikki lapset palkitaan! Ilmaiseksi mukaan pääsee 300 ensimmäistä 31.7. mennessä ilmoittautunutta. Hinta tämän jälkeen on 5 €/hlö ja yli 300 osallistujan jälkeen 10 €/hlö.

 

LAUANTAINA 24.8.2019

Himos Vaellus 

– Rentoa kokeilua haluaville – 

Ilman ajanottoa toimiva kuntoilutapahtuma vaeltajille ja sauvakävelijöille.

Reitti on omien valintojen mukaan 5-26 km. Osanottajille jaetaan reittikartta, josta löytyvät kaikki reitit (Easy, Enjoy, Challenge ja Extreme). Himos Vaelluksen osallistujat voivat kiertää jonkin valmiin sarjan reitin tai yhdistellä näistä mieluisimman.  Reitin varrelta löytyy juotavaa ja purtavaa sisältäviä huoltopisteitä vaeltajille.

Himos Vaelluksen kiertäjät ovat reitillä samaan aikaan polkujuoksusarjojen kanssa, mistä johtuen Himos Vaelluksen osallistujilla on lupa kannustaa polkujuoksijoita reitin varrella ja toki samalla antaa tilaa nopeammin eteneville.

Osanottomaksu (30 € 18.8.2019 saakka) sisältää mm. keittobuffetin lisukkeineen vaelluksen jälkeen.

 

Himos Easy 5km

– Polkuliikkumisen vasta-alkajille –

Himos Easy on toistaiseksi Himos Trail-tapahtumasta kotiin jääneiden toiveesta syntynyt uusi Himos Trail -matka, joka mahdollistaa tapahtumaan osallistumisen ja polkujuoksutapahtuman tunnelman kokemisen vieläkin lyhyemmällä reitillä.

Himoksen vuoristomaisemaan nähden Himos Easyn-reittiprofiili on maltillinen. Reitti kulkee kokonaisuudessaan pienillä hyvin juostavilla poluilla. Himos Easyn reitti oikaisee Paljakan upean avokallio- ja avosuoalueen ohi voidakseen tarjota riittävän lyhyen matalaakin matalamman kynnyksen tapahtumaan osallistumiseksi. Reitillä on yksi huoltopiste (4km).

Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Himos Easy tarjoaa osanottajilleen runsaasti hyviä arvontapalkintoja, mutta kilpailun nopeimpia ei palkita.

Osanottomaksu (46 € 18.8.2019 saakka) sisältää mm. keittobuffetin lisukkeineen suorituksen jälkeen.

 

Himos Enjoy 9km

– Nautiskelijoille –

Herkullinen 9km polkujuoksunautinto Himoksen Paljakan alueelle. Himoksen vuoristomaisemaan nähden maltillinen reittiprofiili ja käytössä kaikki alueen nautinnollisimmat paikat niin visuaalisesta kuin juoksufiilistelyn näkökulmasta. Reitti kulkee kokonaisuudessaan pienillä hyvin juostavilla poluilla. Reitillä on yksi huoltopiste (4km).

Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Himos Enjoy tarjoaa osanottajilleen runsaasti hyviä arvontapalkintoja, mutta kilpailun nopeimpia ei palkita.

Osanottomaksu (46 € 18.8.2019 saakka) sisältää mm. keittobuffetin lisukkeineen suorituksen jälkeen.

 

Himos Challenge 17km

– Itsensä haastajille –

Himos Challenge toimii erinomaisena ponnahduslautana kohti Extreme-matkaa. Se on matkana kaikella tapaa kuin mini-Extreme, joka sopii erityisesti Sinulle, joka et koe olevasi valmis kokonaiselle Extreme-matkalle ja olet kuitenkin innokas tarttumaan Himos Enjoyta isompiin haasteisiin.

Tämä 17km elämysmatka tarjoilee kokonaisuudessaan kolme ensimmäistä Extreme-matkan nousua, mutta välttää pelätyn nelivetonousun. Challenge piipahtaa Extreme-matkan tavoin tapahtumakeskuksessa hakemassa lisävirtaa tunnelmasta. Loppumatka nautiskellaan Himos Enjoyn alueella eli visuaalisesti kaikkein upeimpien maastonosien uumenissa. Challenge tarjoaa kaikki Extreme-sarjan elementit reitin fyysisyyden, teknisyydeen ja nautittavuuden osalta, mutta riisutummassa helpommin selvitettävässä paketissa. Matkan varrella on kaikkiaan neljä huoltopistettä (2km / 6km / 10km / 12km).

Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi Himos Challenge tarjoaa osanottajilleen arvontapalkintoja.

Osanottomaksu (61 € 18.8.2019 saakka)  sisältää mm. keittobuffetin lisukkeineen kilpailun jälkeen.

 

Himos Extreme 26km 

– Tuskan ja nautinnon etsijöille –

Haasta itsesi todellisessa kestävyyskoitoksessa Himoksen rinteillä!

26km polkujuoksuelämys tarjoilee juoksijalle kaikki Himoksen huiput, parhaat näköalat, vaativimmat nousut, pienimmät teknisimmät polut sekä visuaalisesti kauneimmat paikat. Reitti sisältää hyvin vähän tietä. Pääosin reitti kulkee pienillä hyvin juostavilla poluilla, mutta myös vaativampia osuuksia matkalla tulee vastaan. Himos Extreme juostaan yhtenä 26km pituisena lenkkinä. Reitti piipahtaa tapahtumakeskuksessa, kun kolmannes matkasta on jäljellä. Matkan varrella on kaikkiaan kuusi huoltopistettä (2km / 7km / 12km / 16km / 18km / 22km).

Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi Himos Extreme tarjoaa osanottajilleen arvontapalkintoja.

Osanottomaksu  (61 € 18.8.2019 saakka) sisältää mm. keittobuffetin lisukkeineen kilpailun jälkeen.

 

Himos Double-Extreme 52km 

– Henkisen elämyksen ja kokemuksen metsästäjille –

Himos Double-Extreme on vuoden 2017 Himos Trail -tapahtuman osanottajien aloitteesta ja ideoinnista syntynyt uusi matka, joka samalla siivittää Himos Trailin ultramatkojen polkujuoksutapahtumien kerhoon.

52km matka toteutetaan kiertämällä Himos Extreme-reitti kahdesti. Vaikka reitti on vaativa, niin pyrimme tekemään osallistumisen ultramatkalle mahdollisimman helpoksi ja erityisesti turvalliseksi. Matkan varrella huoltopisteitä on kaikkiaan seitsemän, joista kuudella vieraillaan kahdesti (2km / 7km / 12km / 16km / 18km / 22km / 26km / 28km / 33km / 38km / 42km / 44km / 48km). Lisäksi mahdollisuus toteuttaa omat lisähuollot tapahtumakeskuksessa, joka ohitetaan kilpailun aikana kolmesti.

Matkalle ei vaadita aikaisempaa kokemusta ultramatkoista, mutta käytössä on ”cut-off time” eli aikarajoitukset, joiden puitteissa juoksijoiden on saavuttava tapahtumakeskuksessa sijaitseville väliaikapisteille voidakseen jatkaa matkaa. Maksimiaika suoritukseen on 10h ja ”cut-off” ajat kolmessa eri pisteessä ovat seuraavat: 15,4km/585m(2h51min), 26km/945m(4h45min), 41,4km/1530m(7h45min) Reitillä on toimitsijoita todella tiuhaan ja heidät tavoittaa reitin varressa vähintään 2,5 kilometrin välein.

Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi maaliin selviytyneet palkitaan Finisher-palkinnolla.

Osanottomaksu (81 € 18.8.2019 saakka) sisältää mm. keittobuffetin lisukkeineen kilpailun jälkeen.

 

Himos Team Spirit 26km 

– Yhdessä tekijöille ja hulluttelijoille – 

Kaveriporukoille, yrityksille ja urheiluseuroille suunnattu Himos Team Spirit on täysin uudenlainen konsepti polkujuoksutapahtumissa.

Sarjaan voi ilmoittautua 3-5 hengen joukkueella. Joukkue juoksee Himos Extremen 26km reitin viestinä. Reitillä on 7 vaihtoaluetta, joissa joukkue voi vaihtaa käsiläpsystä viestinviejää. Joukkueille jaetaan kilpailun reittikartta, johon on merkittynä kaikki vaihtoalueet. Joukkue voi itse päättää millaisia etappeja sen jäsenet juoksevat. Viestinviejät hankkiutuvat itse vaihtoalueille. Suurin osa vaihtoalueista sijaitsee muutaman kilometrin säteellä kilpailukeskuksesta ja on hyvin saavutettavissa jalan.

Kilpailussa on yksi sarja. Nopeimmin maaliin selviytynyt joukkue ja ”hauskimmassa” tiimiasussa esiintynyt joukkue palkitaan. Lisäksi Himos Team Spirit tarjoaa osanottajilleen runsaasti hyviä arvontapalkintoja.

Osanottomaksu (174 € 18.8.2019 saakka)  sisältää joukkueen jäsenille (3-5) mm. keittobuffetin lisukkeineen kilpailun jälkeen.

Himos Trail Kilometrikisa

Himos Trail Kilometrikisa on uusi yhteisöjen/yritysten/seurojen välinen kisailu, jossa haetaan eniten kilometrejä Himos Trai -tapahtumassa kerännyttä ryhmää. Himos Trail Kilometrikisaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan siihen osallistuvat kaikki ne, jotka ovat merkinneet ilmoittautumisen yhteydessä itselleen yhteisön/yrityksen/seuran.

Saman yhteisön edustajien kilometrit lasketaan tuloksista yhteen ja eniten kilometrejä keränneestä yhteisöstä muodostuu voittaja. Vaelluksen osalta osallistujille merkataan matkaksi lyhin matka eli 5km. Muiden sarjojen osalta laskennassa käytetään kyseisen sarjan matkaa, mikäli kilpailija suorittaa sen maaliin ja pääsee siis mukaan tuloksiin. Esimerkiksi neljä Himos Double-Extremen läpäisijää kerää yhteisölleen 4x52km=208km.

Himos Trail Kilometrikisan voittajayhteisö palkitaan Himos Trail Partyn yhteydessä kiertopalkinnolla sekä huikealla osallistumisedulla vuoden 2020 Himos Trail -tapahtumaan. Osallistujaetu sisältää koko voittajayhteisölle osallistumisoikeuden 50% alennuksella normaalihinnoista.

HINNAT

Maksaminen on mahdollista myös seuraavilla vaihtoehtoisilla tavoilla: Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum saldolla, Eazybreakin mobiilipalvelulla, ePassin -verkkopalvelussa tai Edenredin Virikesetelillä tai mobiilimaksulla. Setelit lähetetään heti ilmoittautumisen jälkeen postitse.

OSANOTTORAJOITUKSET

Himos Trail kisaillaan suunnistuksen SM-yön 2019 harjoituskieltoalueella. SM-yössä 2019 kilpailevat suunnistajat eivät voi osallistua Himos Trail 2019-tapahtumaan!