Sarjat – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Sarjat

Himos Trail tarjoilee monipuolisen kattauksen polkujuoksun ystäville.
Himos Kids 0,5-1km 
Himos Vaellus 7-26km 
Himos Easy 7km 
Himos Enjoy 11km 
Himos Challenge 18km 
Himos Extreme 26km 
Himos 36km 
Himos Double Extreme 52km 

PERJANTAINA 23.8.2024

Himos Kids

– Hauskaa extreme liikkumista lapsille –

Himos Kids – aikataulu

Yhteistyökumppaneidemme vahvasti tukema supersuosittu juoksutapahtuma lapsille. Lasten juoksutapahtuma ei ole perinteinen polkujuoksu, vaan kilpailukeskuksen ytimessä tapahtuva monipuolinen extreme-juoksukilpailu sisältäen mm. helposti ylitettäviä esteitä ja muita vaihtelevia maastonkohtia.

Sarjat: 6v (500m), 8v (500m), 10v (1000m), 12v (1000m) ja 14v (1000m) tytöille ja pojille. Myös nuoremmat voivat vanhempien saattamana osallistua nuorimpaan sarjaan.

Ilmoittautuminen lasten tapahtumaan Himos Trail Kaupan kautta ennakkoon! Kaikki lapset palkitaan! Osanottomaksu 5e 30.6.2024 saakka.

LAUANTAINA 24.8.2024

Himos Vaellus 

– Rentoa kokeilua haluaville – 

Ilman ajanottoa toimiva kuntoilutapahtuma vaeltajille ja sauvakävelijöille.

Reitti on oman valintasi mukaan 7-26 km. Osanottajille jaetaan reittikartta, josta löytyvät kaikki reitit eli Easy(7km), Enjoy(11km), Challenge(18km) ja Extreme(26km). Himos Vaelluksen osallistujat voivat kiertää jonkin valmiin sarjan reitin tai yhdistellä näistä mieluisimman. Reitti on täysin merkitty, joten suunnistustaitoa ei tarvita. Kyltit risteyksissä kertovat, mihin suuntaan valitsemasi reitti kulkee. Reitin varrelta löytyy runsaasti juotavaa ja purtavaa sisältäviä huoltopisteitä vaeltajille.

Himos Vaelluksen kiertäjät ovat reitillä samaan aikaan polkujuoksusarjojen kanssa, mistä johtuen Himos Vaelluksen osallistujilla on lupa kannustaa polkujuoksijoita reitin varrella ja toki samalla antaa tilaa nopeammin eteneville.

Sarjan suositeltu lähtöaika la 24.8 klo 09.45. Osanottomaksu 39€(30.6.2024 saakka) sisältää mm. keittoruokailun vaelluksen jälkeen.

Himos Easy 7km

– Polkuliikkumisen vasta-alkajille –

Himos Easy on toistaiseksi Himos Trail-tapahtumasta kotiin jääneiden toiveesta syntynyt uusi Himos Trail -matka, joka mahdollistaa tapahtumaan osallistumisen ja polkujuoksutapahtuman tunnelman kokemisen vieläkin lyhyemmällä reitillä.

Himoksen vuoristomaisemaan nähden Himos Easyn-reittiprofiili on maltillinen. Reitti kulkee kokonaisuudessaan pienillä hyvin juostavilla poluilla. Himos Easy vierailee vuodelle 2020 tehdyn reittimuutoksen myötä  Paljakan upealla avokallio- ja avosuoalueella! Aivan loppumetreillä kuin palkkiona suorituksesta Himos Easyn kiertäjät pääsevät ihastelemaan kutkuttavaa pitkän kantaman maisemaa. Reitillä on yksi huoltopiste.

Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Himos Easy tarjoaa osanottajilleen runsaasti hyviä arvontapalkintoja, mutta kilpailun nopeimpia ei palkita.

Sarjan lähtöaika la 24.8 klo 10.15. Osanottomaksu 49€(30.6.2024 saakka) sisältää mm. keittoruokailun suorituksen jälkeen.

Himos Enjoy 11km

– Nautiskelijoille –

Herkullinen 11km polkujuoksunautinto Himoksen Paljakan ja Sammalsuon alueelle. Himoksen vuoristomaisemaan nähden maltillinen reittiprofiili ja käytössä kaikki alueen nautinnollisimmat paikat niin visuaalisesta kuin juoksufiilistelyn näkökulmasta. Reitti kulkee kokonaisuudessaan pienillä hyvin juostavilla poluilla. Reitillä on kaksi huoltopistettä.

Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Himos Enjoy tarjoaa osanottajilleen runsaasti hyviä arvontapalkintoja, mutta kilpailun nopeimpia ei palkita.

Sarjan lähtöaika la 24.8 klo 11.00. Osanottomaksu 49€(30.6.2024 saakka) sisältää mm. keittoruokailun suorituksen jälkeen.

Himos Challenge 18km

– Itsensä haastajille –

Himos Challenge toimii erinomaisena ponnahduslautana kohti Extreme-matkaa. Se on matkana kaikella tapaa kuin mini-Extreme, joka sopii erityisesti Sinulle, joka et koe olevasi valmis kokonaiselle Extreme-matkalle ja olet kuitenkin innokas tarttumaan Himos Enjoyta isompiin haasteisiin.

Tämä 18km elämysmatka tarjoilee kokonaisuudessaan neljä ensimmäistä Extreme-matkan nousua, joista viimeisimpänä pelätyn nelivetonousun. Challenge piipahtaa Extreme-matkan tavoin tapahtumakeskuksessa hakemassa lisävirtaa tunnelmasta. Loppumatka nautiskellaan Himos Enjoyn alueella eli visuaalisesti kaikkein upeimpien maastonosien uumenissa. Challenge tarjoaa kaikki Extreme-sarjan elementit reitin fyysisyyden, teknisyydeen ja nautittavuuden osalta, mutta riisutummassa helpommin selvitettävässä paketissa. Matkan varrella on kaikkiaan neljä huoltopistettä.

Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi Himos Challenge tarjoaa osanottajilleen arvontapalkintoja.

Sarjan lähtöaika la 24.8 klo 11.30. Osanottomaksu 59€(30.6.2024 saakka) sisältää mm. keittoruokailun kilpailun jälkeen.

Himos Extreme 26km 

– Tuskan ja nautinnon etsijöille –

Haasta itsesi todellisessa kestävyyskoitoksessa Himoksen rinteillä!

26km polkujuoksuelämys tarjoilee juoksijalle kaikki Himoksen huiput, parhaat näköalat, vaativimmat nousut, pienimmät teknisimmät polut sekä visuaalisesti kauneimmat paikat. Reitti sisältää hyvin vähän tietä. Pääosin reitti kulkee pienillä hyvin juostavilla poluilla, mutta myös vaativampia osuuksia matkalla tulee vastaan. Himos Extreme juostaan yhtenä 26km pituisena lenkkinä. Reitti piipahtaa tapahtumakeskuksessa, kun kolmannes matkasta on jäljellä. Matkan varrella on kaikkiaan kuusi huoltopistettä.

Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi Himos Extreme tarjoaa osanottajilleen arvontapalkintoja.

Sarjan lähtöaika la 24.8 klo 12.30. Osanottomaksu  64€(30.6.2024 saakka) sisältää mm. keittoruokailun kilpailun jälkeen.

Himos 36 

– Ponnahduslauta ultramatkoille –

Uutuusmatkana Himos Trail tarjoilee todellisen ponnahduslautamatkan ultramatkalle tähyäville – Himos 36 antaa 36km reitillä uuden haasteen Extreme -reitin jo selvittäneille. Himos 36 syntyi Himos Trail -osallistujien toiveesta, sillä monet kaipasivat uutta haastetta 26km matkan suoritettuaan, mutta kokivat 52km Double-Extremen vielä liian isoksi haasteeksi. 

36km polkujuoksuelämys tarjoilee juoksijalle kaikki Himoksen huiput, parhaat näköalat, vaativimmat nousut, pienimmät teknisimmät polut sekä visuaalisesti kauneimmat paikat kertaalleen ja kaikkein upeimman Paljakan alueen peräti kahdesti. Reitti sisältää hyvin vähän tietä. Pääosin reitti kulkee pienillä hyvin juostavilla poluilla, mutta myös vaativampia osuuksia matkalla tulee vastaan.

Himos 36 toteutetaan kiertämällä Himos Enjoy -lenkki kerran, jonka jälkeen edessä on vielä kokonainen Himos Extreme -lenkki. Matkan varrella on kaikkiaan yhdeksän huoltopistettä.

Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi Himos 36 tarjoaa osanottajilleen arvontapalkintoja.

Sarjan lähtöaika la 24.8 klo 09.30. Osanottomaksu 69€(30.6.2024 saakka) sisältää mm. keittoruokailun kilpailun jälkeen.

Himos Double-Extreme 52km 

– Henkisen elämyksen ja kokemuksen metsästäjille –

Himos Double-Extreme on vuoden 2017 Himos Trail -tapahtuman osanottajien aloitteesta ja ideoinnista syntynyt matka, joka samalla siivittää Himos Trailin ultramatkojen polkujuoksutapahtumien kerhoon.

52km matka toteutetaan kiertämällä Himos Extreme-reitti kahdesti. Vaikka reitti on vaativa, niin pyrimme tekemään osallistumisen ultramatkalle mahdollisimman helpoksi ja erityisesti turvalliseksi. Matkan varrella huoltopisteitä on kaikkiaan seitsemän, joista kuudella vieraillaan kahdesti. Lisäksi on mahdollisuus toteuttaa omat lisähuollot tapahtumakeskuksessa, joka ohitetaan kilpailun aikana kolmesti.

Matkalle ei vaadita aikaisempaa kokemusta ultramatkoista, mutta käytössä on ”cut-off time” eli aikarajoitukset, joiden puitteissa juoksijoiden on saavuttava tapahtumakeskuksessa sijaitseville väliaikapisteille voidakseen jatkaa matkaa. Maksimiaika suoritukseen on 10h ja ”cut-off” ajat kolmessa eri pisteessä ovat seuraavat: 15,4km/585m(2h51min), 26km/945m(4h45min), 41,4km/1530m(7h45min) Reitillä on toimitsijoita todella tiuhaan ja heidät tavoittaa reitin varressa vähintään 2,5 kilometrin välein.

Yksi sarja miehille ja yksi naisille. Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi maaliin selviytyneet palkitaan Finisher-palkinnolla.

Sarjan lähtöaika la 24.8 klo 08.30. Osanottomaksu 79€(30.6.2024 saakka) sisältää mm. keittoruokailun kilpailun jälkeen.

Himos Trail Kilometrikisa

Himos Trail Kilometrikisa on yhteisöjen/yritysten/seurojen välinen kisailu, jossa haetaan eniten kilometrejä Himos Trail -tapahtumassa kerännyttä ryhmää. Himos Trail Kilometrikisaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan siihen osallistuvat kaikki ne, jotka ovat merkinneet ilmoittautumisen yhteydessä itselleen yhteisön/yrityksen/seuran.

Saman yhteisön edustajien kilometrit lasketaan tuloksista yhteen lauantain tapahtumapäivänä ja eniten kilometrejä keränneestä yhteisöstä muodostuu voittaja. Vaelluksen osalta osallistujille merkataan matkaksi lyhin matka eli 7km. Muiden sarjojen osalta laskennassa käytetään kyseisen sarjan matkaa, mikäli kilpailija suorittaa sen maaliin ja pääsee siis mukaan tuloksiin. Esimerkiksi neljä Himos Double-Extremen läpäisijää kerää yhteisölleen 4x52km=208km.

Himos Trail Kilometrikisan voittajayhteisö palkitaan tapahtumakeskuksessa la 24.8 klo 18.30 kiertopalkinnolla sekä huikealla osallistumisedulla vuoden 2025 Himos Trail -tapahtumaan. Osallistujaetu sisältää koko voittajayhteisölle osallistumisoikeuden 50% alennuksella normaalihinnoista. Vuoden 2019 ja 2021 Himos Trail Kilometrikisassa voittajaksi selviytyi Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, vuoden 2020 ja 2023 Kilometrikisassa Tampere Trail Running ja vuonna 2022 Pihlajalinna. Kilometrikisaa ei voi voittaa kahdesti peräkkäin sama yhteisö, sillä huikean voittajaedun myötä edellisvuoden voittaja ei ole osallistumismaksujen osalta samalla viivalla muiden yhteisöjen kanssa. 

HINNAT

Tarjoamme 10 euron alennuksen ilmoittautumishinnasta 16-vuotiaille ja sitä nuoremmille. Tarjouksen voi hyödyntää kaikissa lauantain tapahtumapäivän sarjoissa.

Ryhmäilmoittautuminen Himos Trail -tapahtumaan on mahdollista. Tarjoamme yli 10 hengen ryhmille hinnoista -15%. Ota yhteys info@himostrail.fi

Maksaminen on mahdollista myös seuraavilla vaihtoehtoisilla tavoilla: Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum saldolla, Eazybreakin mobiilipalvelulla, ePassin -verkkopalvelussa, TYKY-seteleillä ja Edenredin Virikesetelillä tai mobiilimaksulla. Setelit lähetetään heti ilmoittautumisen jälkeen postitse.