Kilpailuohjeet – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Kilpailuohjeet

ENNEN KILPAILUA

SAAPUMINEN

Tapahtumakeskuksen navigointiosoite on Länsi-Himoksentie 85, Jämsä. Opastukset paikoitukseen alkavat valtatieltä 9 Himoksen liittymästä. Seuraa opasteita ja liikenteenohjaajien ohjeita. Paikoitus sijaitsee tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä.
Himokseen on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Junat pysähtyvät Jämsän keskustan tuntumassa ja bussilla pääset suoraan Himokseen. Esimerkiksi Tampereelta ja Jyväskylästä kulkevilla edullisilla Onnibusseilla on pysäkkinsä Himoksen kohdalla.

Tapahtumakeskuskartan löydät tästä!

KILPAILUMATERIAALI

Kilpailumateriaali noudetaan kisatoimistosta. Kilpailumateriaali pitää sisällään kilpailunumeron, johon on kiinnitetty ajanottosiru. Hakaneulat saat tarvittaessa erilliseltä pöydältä. Tuloksen saamiseksi kuljeta kilpailunumeroa rinnassa aina lähdöstä maaliviivan ylitykseen saakka. Himos Kids sarjan osallistujat saavat rintanumeron ilman ajanottosirua. Himos Vaelluksella rintanumero ja ajanotto eivät ole käytössä.

Kaikkien lauantain sarjojen kisamateriaalin kuuluu reittikartta, joka on varustettu kilometrimerkinnöin. Karttaan on lisäksi merkitty huoltopisteet sekä kilpailunjohdon ja ensiavun puhelinnumerot.

Kilpailumateriaali sisältää ruokalipun keittobuffettiin kaikille lauantain kisapäivän osallistujille. Perjantain Himos Kids ei sisällä ruokailua, mutta perjantaina on saatavilla lasagnebuffet tapahtumakeskuksen Himos Bistrosta klo 17-21.

Kisatoimiston aukioloajat löytyvät täältä.

KILPAILUVARUSTEET

Kenkävalinnaksi suosittelemme maastojuoksukenkää tai hyvää aikaa tavoittelevalle liukkaammalla kelillä jopa nastaria. Tavallisella lenkkarillakin reitistä selviää hienosti. Juomavyö ja lisäenergia ovat suositeltavia erityisesti Himos Extremen ja Himos Double-Extremen kiertäjillä.

HOTELLI HELPOTUS

Tapahtumakeskuksessa on runsaasti WC-tiloja. WC-tilat on merkitty tapahtumakeskuskarttaan. Lähdön ja läpijuoksun luona on myös 10kpl bajamajoja.

VARUSTESÄILYTYS

Tapahtumakeskuksessa toimii varustesäilytys narikkaperiaatteella kilpailun ajan. Varustesäilytys on käytössä vain lauantain kilpailupäivänä. Sinulla on myös mahdollisuus säilyttää varusteita autossa aivan tapahtumakeskuksen vieressä ja tuoda pelkkä avain säilytykseen.

MUKSULA

Tapahtumakeskuksessa toimii muksula, joka vastaa lasten leikittämisestä, juoksuttamisesta ja hoidosta vanhempien kisasuorituksen aikana. Muksulassa lapsi tarvitsee omat eväät ja säänmukaisen ulkovaatetuksen. Lapsen tulee olla sen verran omatoiminen, ettei hän sido hoitajia täysin itselleen. Ilmoita lapsesi muksulaan ke 21.8 klo 20 mennessä tästä linkistä: https://bit.ly/2z4WiwT

URHEILUKAUPAT

Tapahtumakeskuksessa operoi kisatori kauppiaineen, josta voi hankkia viime hetken varusteita kengistä muihin juoksuvarusteisiin ja juomavöistä urheiluravinteisiin.

KILPAILUN AIKANA

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan järjestäjän kilpailuohjeissa antamia ohjeita. Kilpailijan suoritus johtaa hylkäämiseen, mikäli hän oikaisee merkityltä reitiltä tai jättää roskia jälkeensä kisareitillä. Himos Vaelluksella ei ole ajanottoa ja oikaiseminen reittikartan avulla on sallittua.
Kilpailussa noudatetaan herrasmiessääntöjä ja otetaan kanssakilpailija huomioon niin tiiviissä lähtörytäkässä kuin reitin varrella. Kapeimmissa kohdin reittiä nopeammalla kilpailijalla on oikeus pyytää ja saada tilaa ohitukseen.

LÄHTÖ

Lähtöön kokoontuminen tapahtuu 10min ennen oman sarjan lähtöä. Eri sarjojen lähtöajat käyvät ilmi täältä. Ennen lähtöä on tarjolla kaikille osallistujille yhteinen alkulämmittely. Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaan. Himos Kids juostaan ikäryhmä kerrallaan kuuluttajan ohjeistuksen mukaan. Aikataulu löytyy tästä! Järjestäjä pidättää oikeuden porrastaa lähtöjä, mikäli ilmoittautuneiden määrä on ennakoitua suurempi.

REITIN MERKINTÄ

Reitti on merkitty selkeimmistä kohdistaan näkyvillä reittimerkeillä, joiden päässä liehuu yhteistyökumppanin lippu. Epäselvissä kohdin merkintäväliä on tihennetty. Siirtymiset uusille poluille on merkitty yhtenäisellä nauhalla ja kylteillä. Lisäksi kilometrien etenemistä seurataan omilla kylteillään. Reitin varrella on toimitsijoita, jotka on sijoitettu haastavimpiin risteyskohtiin.

Voit tutustua tarkemmin merkintämenetelmiimme ja esimerkiksi kylttiemme ulkoasuun:

www.himostrail.fi/himos-trail-reittimerkinta-sisaltaa-neloisvarmistuksen/

HUOLTOPISTEET

Himos Easy sisältää yhden huoltopisteen, Himos Enjoy yhden, Himos Challenge neljä, Himos Extreme kuusi ja Himos Double-Extreme 13. Huoltopisteet on merkitty reittikarttoihin.
Huoltopisteillä tarjotaan vettä ja Aarja Health -energiajuomaa. Lisäksi tarjolla energiapitoista purtavaa, joka tarkoittaa sipsejä, maapahkinöitä, rusinoita, suklaata, banaaneita ja suolakurkkuja. Spesiaalituotteena tarjoamme Multivita magnesiumsitraatti+B6 maaliin pääsyä helpottamaan.
Roskaaminen on kielletty ja johtaa hylkäämiseen. Huoltopisteellä on tarjolla roskapusseja, joihin voi tyhjentää reitillä kertynyttä jätettä. Kilpailijoille sallitaan oma lisähuolto reitin varrella. Himos Challenge ja Himos Extreme vierailevat tapahtumakeskuksessa kerran kilpailun aikana ja Himos Double-Extreme kolmesti.

VAIHTOALUEET

Himos Team Spirit-sarjassa on käytössä vaihtoalueet. Vaihtoalueet on merkitty reittikarttaan ja itse reitille ”VAIHTOALUE”-kyltein. Himos Team Spirit on jaettu 8 etappiin, jotka joukkue voi jakaa jäsentensä kesken valitsemallaan tavalla.
Himos Team Spirit -sarjassa joukkueessa on 3-5 juoksijaa. Joukkue juoksee Himos Extremen 26km:n reitin viestinä. Yksi viestinviejä voi juosta useita etappeja, mutta jokaisen joukkueen jäsenen on taivallettava vähintään yksi etappi.
Joukkueen jokaisella jäsenellä on kilpailunumero. Ainoastaan viimeisen etapin juoksijalla (tuo joukkueen maaliin) on numerossaan ajanottosiru. Joukkueen on huolehdittava, että eri väripohjalla oleva ajanottosirun sisältävä numero on puettuna nimenomaan viimeisen etapin juoksijan rintaan. Vaihto suoritetaan etappien välillä käsiläpsyllä.

ENSIAPU

Kilpailun ensiapupiste sijaitsee maalissa. Reittikartasta löydät ensiavun ja kilpailunjohdon numeron.
Mikäli tarvitset apua kilpailun aikana, niin ota yhteyttä reitin varrelta tasaiseen tahtiin löytyviin toimitsijoihin tai kerro avun tarpeesta muille kilpailijoille, jotka ovat kilpailun lomassakin auttamisvelvollisia.
Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailuun osallistuvia, vaan jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutusturvastaan itsenäisesti.

KESKEYTTÄMINEN

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Myös Himos Vaelluksen kiertäjät saapuvat maaliin ja ilmoittautuvat siellä. Järjestäjä kontrolloi, että kaikki matkaan lähtevät saapuvat maaliin. Ilmoittautumalla maalissa vältämme turhat maastoetsinnät.

MAALI

Maali suljetaan klo 20.00. Myös keskeyttäneet käyvät maalissa ilmoittautumassa.
Vettä, mehua ja energiapitoista purtavaa on saatavilla välittömästi maaliin saapumisen jälkeen.

KILPAILUN JÄLKEEN

PESEYTYMINEN

Tapahtumakeskuksessa suihkumahdollisuus ja saunakin lämpiää. Uintiystävällinen järvi sijaitsee kivenheiton päässä. Suihkutilat on varustettu ylimääräisillä pukeutumisteltoilla ruuhkien helpottamiseksi.

RUOKAILU

Perjantaina Himos Kids-tapahtuman yhteydessä Himos Bistrossa tarjolla lasagnebuffet ennakkoon ostettuna hintaan 12/7e(ennakkomyynti päättynyt). Lasagnebuffet ovelta ostettuna 14/8e. Perjantain lasagnebuffettiin voit mennä suoraan, sillä ravintolalla on lista ruokailun ennakkoon ostaneista.

Lauantain tapahtumassa osanottomaksuun sisältyy keittobuffet tapahtumakeskuksen Himos Bistrossa. Keittobuffet aukeaa klo 11.30 ja sulkeutuu klo 19.30. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosta. Ruokalipun keittobuffettiin saat kisamateriaalisi mukana.

Huoltajilla ja katsojilla on mahdollisuus ostaa keittobuffet suoraan Himos Bistrosta. Hinta kassalla 11,90 € / lapset 7,90 € (4-12 v). Himos Bistrossa lisäksi myynnissä ranskalaisia, makkaraperunoita ja burgereita.

KAHVILA

Tapahtumakeskuksessa palvelee kahvila, jossa tarjolla pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä kahvia/teetä ja juomia.

TULOKSET

Tapahtumassa on reaaliaikainen ONLINE-tulosseuranta tulospalvelun sivujen kautta (pl. Himos Kids ja Himos Vaellus). ONLINE-tulokset ilmestyvät aikanaan tapahtumasivuille: himostrail.fi/tulokset

PALKINNOT

Sarjojen palkintojenjako järjestetään noin 1,5h voittajien maaliintulon jälkeen. Arvontapalkinnot ovat noudettavissa maaliin saapumisen jälkeen. Arvontavoittajat selviävät kisatoimiston yhteydessä sijaitsevalta taululta. Himos Kids-tapahtumassa palkinnot jaetaan heti viimeisen erän jälkeen.

HIMOS TRAIL PARTY

Viikonlopun päättävä Himos Trail Party vauhdittaa live-esiintyjän saattelemana Himoksen After Ski-tunnelmaan Mono Pubin etuteltalla osoitteessa Säyryläntie 445, Jämsä. Vuonna 2019 Himos Trail Partyn pääesiintyjänä toimii yksimielisesti hauska huippukoomikko Mikko Vaismaa! Tähtiesiintyjän lämmittelyvaiheessa Himos Trail-palkitsee vuoden Himos Trail-somepersoonan sekä Himos Trail Kilometrikisan voittajan. Kilometrikisan voittaa eniten kilometrejä Himos Trail-tapahtumassa kerännyt seura/yritys/yhteisö. Kilometrikisaan osallistuvat poimitaan tuloksista samalla seuran/yrityksen/yhteisön nimellä esiintyneistä. Palkitsemme kilometrikisan voittajan kiertopalkinnolla ja tarjoamme voittaneelle yhteisölle vuoden 2020 Himos Trail-osallisumiset 50% alennuksella.

KUVAT JA VIDEOT

Tapahtumasta tuotetaan kuva- ja videomateriaalia, jota jaetaan kilpailuiden kotisivuilla. Osanottajilla on mahdollisuus jakaa kisakuvia mm. omilla somekanavillaan.