Kilpailuohjeet – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Kilpailuohjeet

ENNEN KILPAILUA

SAAPUMINEN

Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Länsi-Himoksentie 85, Jämsä. Opastukset paikoitukseen alkavat valtatieltä 9 Himoksen liittymästä. Seuraa opasteita ja liikenteenohjaajien ohjeita. Paikoitus sijaitsee kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.
Himokseen on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Junat pysähtyvät Jämsän keskustan tuntumassa ja bussilla pääset suoraan Himokseen. Esimerkiksi Tampereelta ja Jyväskylästä kulkevilla edullisilla Onnibusseilla on pysäkkinsä Himoksen kohdalla.

Tapahtumakeskuskartan löydät tästä!

KILPAILUMATERIAALI

Kilpailumateriaali noudetaan kisatoimistosta. Kilpailumateriaali pitää sisällään kilpailunumeron, johon on kiinnitetty ajanottosiru ja hakaneulat. Tuloksen saamiseksi kuljeta kilpailunumeroa rinnassa aina lähdöstä maaliviivan ylitykseen saakka. Himos Kids sarjan osallistujat saavat rintanumeron ilman ajanottosirua. Himos Vaelluksella rintanumero ja ajanotto eivät ole käytössä.

Kaikkien lauantain sarjojen kisamateriaalin kuuluu reittikartta, joka on varustettu kilometrimerkinnöin. Karttaan on lisäksi merkitty huoltopisteet sekä kilpailunjohdon ja ensiavun puhelinnumerot.

Kilpailumateriaali sisältää ruokalipun keittobuffettiin kaikille lauantain kisapäivän osallistujille. Perjantain Himos Kids ei sisällä ruokailua, mutta perjantaina on saatavilla ennakkoon ilmoittautumisjärjestelmästä ostettava lasagnebuffet(12/7e).

Kisatoimiston aukioloajat löytyvät täältä.

KILPAILUVARUSTEET

Kenkävalinnaksi suosittelemme maastojuoksukenkää tai hyvää aikaa tavoittelevalle liukkaammalla kelillä jopa nastaria. Tavallisella lenkkarillakin reitistä selviää hienosti. Juomavyö ja lisäenergia ovat suositeltavia erityisesti Himos Extremen ja Himos Double-Extremen kiertäjillä.

HOTELLI HELPOTUS

Kilpailukeskuksessa on runsaasti WC-tiloja. WC-tilat on merkitty tapahtumakeskuskarttaan. Osaan WC-tiloista ei ole sallittua mennä nastareilla. Tämä selviää WC-rakennuksen ovesta. Lähdön ja läpijuoksun luona on myös 4kpl bajamajoja.

VARUSTESÄILYTYS

Kilpailukeskuksessa toimii varustesäilytys narikkaperiaatteella kilpailun ajan. Varustesäilytys on käytössä vain lauantain kilpailupäivänä. Sinulla on myös mahdollisuus säilyttää varusteita autossa aivan kilpailukeskuksen vieressä tai ravintolarakennuksen alakerran maksullisissa säilytyslokeroissa.

MUKSULA

Kilpailukeskuksessa toimii muksula, joka vastaa lasten leikittämisestä, juoksuttamisesta ja hoidosta vanhempien kisasuorituksen aikana. Tarkemmat infot muksulan toiminnasta lähempänä tapahtumaa.

URHEILUKAUPAT

Kilpailukeskuksessa operoi kisatori kauppiaineen, josta voi hankkia viime hetken varusteita kengistä muihin juoksuvarusteisiin ja juomavöistä urheiluravinteisiin.

KILPAILUN AIKANA

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan järjestäjän kilpailuohjeissa antamia ohjeita. Kilpailijan suoritus johtaa hylkäämiseen, mikäli hän oikaisee merkityltä reitiltä tai jättää roskia jälkeensä kisareitillä. Himos Vaelluksella ei ole ajanottoa ja oikaiseminen reittikartan avulla on sallittua.
Kilpailussa noudatetaan herrasmiessääntöjä ja otetaan kanssakilpailija huomioon niin tiiviissä lähtörytäkässä kuin reitin varrella. Kapeimmissa kohdin reittiä nopeammalla kilpailijalla on oikeus pyytää ja saada tilaa ohitukseen.

LÄHTÖ

Lähtöön kokoontuminen tapahtuu 10min ennen oman sarjan lähtöä. Eri sarjojen lähtöajat käyvät ilmi täältä. Ennen lähtöä on tarjolla kaikille osallistujille yhteinen alkulämmittely. Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaan. Himos Kids juostaan ikäryhmä kerrallaan kuuluttajan ohjeistuksen mukaan. Aikataulu tarkentuu kesän aikana. Järjestäjä pidättää oikeuden porrastaa lähtöjä, mikäli ilmoittautuneiden määrä on ennakoitua suurempi.

REITIN MERKINTÄ

Reitti on merkitty selkeimmistä kohdistaan näkyvillä reittimerkeillä, joiden päässä liehuu yhteistyökumppanin lippu. Epäselvissä kohdin merkintäväliä on tihennetty. Siirtymiset uusille poluille on merkitty yhtenäisellä nauhalla ja kylteillä. Lisäksi kilometrien etenemistä seurataan omilla kylteillään.
Reitin varrella on toimitsijoita, jotka on sijoitettu haastavimpiin risteyskohtiin.

HUOLTOPISTEET

Himos Enjoy sisältää yhden huoltopisteen, Himos Challenge kolme, Himos Extreme 4 ja Himos Double-Extreme yhdeksän. Huoltopisteet on merkitty reittikarttoihin.
Huoltopisteillä tarjotaan vettä ja energiapitoista purtavaa. Energiapitoinen purtava tarkoittaa sipsejä, maapahkinöitä, rusinoita, suklaata, banaaneita ja suolakurkkuja.
Roskaaminen on kielletty ja johtaa hylkäämiseen. Huoltopisteellä on tarjolla roskapusseja, joihin voi tyhjentää reitillä kertynyttä jätettä. Kilpailijoille sallitaan oma lisähuolto reitin varrella. Himos Challenge ja Himos Extreme vierailevat tapahtumakeskuksessa kerran kilpailun aikana ja Himos Double-Extreme kolmesti.

VAIHTOALUEET

Himos Team Spirit ja Himos Team Race-sarjoissa on käytössä vaihtoalueet. Vaihtoalueet on merkitty reittikarttaan ja itse reitille ”VAIHTOALUE”-kyltein. Himos Team Sprit on jaettu 8 ja Himos Team Race 15 etappiin, jotka joukkue voi jakaa jäsentensä kesken valitsemallaan tavalla.
Himos Team Spirit ja Himos Team Race-sarjoissa joukkueessa on 3-5 juoksijaa. Joukkue juoksee Himos Extremen 26km:n tai Himos Double-Extremen 52km:n reitin viestinä. Yksi viestinviejä voi juosta useita etappeja, mutta jokaisen joukkueen jäsenen on taivallettava vähintään yksi etappi.
Joukkueen jokaisella jäsenellä on kilpailunumero. Ainoastaan viimeisen etapin juoksijalla (tuo joukkueen maaliin) on numerossaan ajanottosiru. Joukkueen on huolehdittava, että eri väripohjalla oleva ajanottosirun sisältävä numero on puettuna nimenomaan viimeisen etapin juoksijan rintaan. Vaihto suoritetaan etappien välillä käsiläpsyllä.

ENSIAPU

Kilpailun ensiapupiste sijaitsee maalissa. Reittikartasta löydät ensiavun ja kilpailunjohdon numeron.
Mikäli tarvitset apua kilpailun aikana, niin ota yhteyttä reitin varrelta tasaiseen tahtiin löytyviin toimitsijoihin tai kerro avun tarpeesta muille kilpailijoille, jotka ovat kilpailun lomassakin auttamisvelvollisia.
Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailuun osallistuvia, vaan jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutusturvastaan itsenäisesti.

KESKEYTTÄMINEN

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Myös Himos Vaelluksen kiertäjät saapuvat maaliin ja ilmoittautuvat siellä. Järjestäjä kontrolloi, että kaikki matkaan lähtevät saapuvat maaliin. Ilmoittautumalla maalissa vältämme turhat maastoetsinnät.

MAALI

Maali suljetaan klo 20.00. Myös keskeyttäneet käyvät maalissa ilmoittautumassa.
Vettä on saatavilla välittömästi maaliin saapumisen jälkeen.

KILPAILUN JÄLKEEN

PESEYTYMINEN

Kilpailukeskuksessa suihkumahdollisuus ja saunakin lämpiää. Uintiystävällinen järvi sijaitsee kivenheiton päässä.

RUOKAILU

Perjantaina Himos Kids-tapahtuman yhteydessä Ravintola Tuvassa tarjolla lasagnebuffet hintaan 12/7e. Lasagnebuffet ostetaan ilmoittautumispalvelun kautta. Lasagnebuffet ovelta ostettuna 14/8e.
Lauantain tapahtumassa osanottomaksuun sisältyy keittobuffet kilpailukeskuksen HimosBistrossa. Keittobuffet aukeaa klo 11.30 ja sulkeutuu klo 20.30. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosta.
Ennakkoon maksetun ruokalipun niin perjantain kuin lauantain buffetteihin saat kisatoimistosta.

KAHVILA

Kilpailukeskuksessa palvelee kahvila, jossa tarjolla pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä kahvia/teetä ja juomia.

TULOKSET

Tapahtumassa on reaaliaikainen ONLINE-tulosseuranta tulospalvelun sivujen kautta (pl. Himos Kids ja Himos Vaellus). ONLINE-tulokset ilmestyvät aikanaan tänne: online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2018_himos

PALKINNOT

Sarjojen palkintojenjako järjestetään noin 1,5h voittajien maaliintulon jälkeen. Arvontapalkinnot ovat noudettavissa maaliin saapumisen jälkeen. Arvontavoittajat selviävät tulostaululta. Himos Kids-tapahtumassa palkinnot jaetaan heti viimeisen erän jälkeen.

HIMOS ENDURANCE PARTY

Viikonlopun päättävä Himos Endurance Party vauhdittaa live-esiintyjän saattelemana Himoksen After Ski-tunnelmaan.

KUVAT JA VIDEOT

Tapahtumasta tuotetaan kuva- ja videomateriaalia, jota jaetaan kilpailuiden kotisivuilla. Osanottajilla on mahdollisuus jakaa kisakuvia mm. omilla somekanavillaan.