Kilpailuohjeet – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Kilpailuohjeet

Himos Trail -tapahtuman terveysturvallisuussuunnitelma on viranomaisten toimesta hyväksytty ja se vastaa 5.8.2021 voimaan tulleiden rajoituksien vaatimuksia. Terveysturvallisuussuunitelman avainasiat on koottu osallistujille poikkeusjärjestelyohjeisiin, joihin osallistujan on velvollisuus tutustua.

HUOM! Tutustu tapahtuman poikkeusjärjestelyihin ja erityisohjeisiin, jotka sisältävät runsaasti yksityiskohtia koronapandemian vaatiman vastuullisuuden vuoksi!

ENNEN KILPAILUA

SAAPUMINEN

Tapahtumakeskuksen navigointiosoite on Länsi-Himoksentie 85, Jämsä. Opastukset paikoitukseen alkavat valtatieltä 9 Himoksen liittymästä. Seuraa opasteita ja liikenteenohjaajien ohjeita. Paikoitus sijaitsee tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä.
Himokseen on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Junat pysähtyvät Jämsän keskustan tuntumassa ja bussilla pääset suoraan Himokseen. Esimerkiksi Tampereelta ja Jyväskylästä kulkevilla edullisilla Onnibusseilla on pysäkkinsä Himoksen kohdalla.

Tapahtumakeskuskartan löydät tästä!

KILPAILUMATERIAALI

Kilpailumateriaali noudetaan kisatoimistosta. Kilpailumateriaali pitää sisällään kilpailunumeron, johon on kiinnitetty ajanottosiru. Kilpailijalla tulee olla mukana OMAT HAKANEULAT. Huom! Tuloksen saamiseksi kuljeta kilpailunumeroa rinnassa aina lähdöstä maaliviivan ylitykseen saakka. Numero tulee ehdottomasti olla kiinnitettynä juoksijan etupuolelle. Himos Kids- ja Himos Vaellus -sarjojen osallistujat saavat rintanumeron ilman ajanottosirua.

Kaikkien lauantain sarjojen kisamateriaaliin kuuluu reittikartta, joka on varustettu kilometrimerkinnöin. Karttaan on lisäksi merkitty huoltopisteet sekä kilpailunjohdon ja ensiavun puhelinnumerot.

Kilpailumateriaali sisältää ruokalipun keittobuffettiin kaikille lauantain kisapäivän osallistujille. Perjantain Himos Kids ei sisällä ruokailua, mutta perjantaina on saatavilla lasagnebuffet tapahtumakeskuksen Himos Bistrosta klo 17.30-20.30. Lasagnebuffet on varattava ennakkotilauksella su 15.8 mennessä!

Kisatoimiston aukioloajat löytyvät täältä.

KILPAILUVARUSTEET

Kenkävalinnaksi suosittelemme maastojuoksukenkää tai hyvää aikaa tavoittelevalle liukkaammalla kelillä jopa nastaria. Tavallisella lenkkarillakin reitistä selviää hienosti. Juomaliivi ja lisäenergia ovat suositeltavia erityisesti Himos Extremen, Himos 36:n ja Himos Double-Extremen kiertäjillä. Himos Trail -tapahtumassa osallistujalle ei ole asetettu pakollisia varusteita.

HOTELLI HELPOTUS

Tapahtumakeskuksessa on runsaasti WC-tiloja. WC-tilat on merkitty tapahtumakeskuskarttaan. Osa WC-tiloista sijaitsee Himos Bistron kolmessa eri kerroksessa ja osa ulkona bajamajoissa.

VARUSTESÄILYTYS

Tapahtumakeskuksessa toimii varustesäilytys narikkaperiaatteella kilpailun ajan. Varustesäilytys on käytössä vain lauantain kilpailupäivänä. Sinulla on myös mahdollisuus säilyttää varusteita autossa aivan tapahtumakeskuksen vieressä ja tuoda pelkkä avain säilytykseen. Toivomme varustesäilytystä vuoden 2021 tapahtumassa käytettävän vain aivan välttämättömissä tilanteissa.

MUKSULA

Tapahtumakeskuksessa toimii muksula, joka vastaa lasten leikittämisestä, juoksuttamisesta ja hoidosta vanhempien kisasuorituksen aikana. Muksulassa lapsi tarvitsee omat eväät ja säänmukaisen ulkovaatetuksen. Lapsen tulee olla sen verran omatoiminen, ettei hän sido hoitajia täysin itselleen. Ilmoita lapsesi muksulaan su 15.8 klo 20 mennessä tästä linkistä!

Toivomme muksulapalvelua käytettävän vuoden 2021 Himos Trail -tapahtumassa vain aivan välttämättömissä tilanteissa. Jos lapsen hoito on mahdollista järjestää sukulaisten voimin, niin toivomme näin toimittavan.

URHEILUKAUPAT

Tapahtumakeskuksessa operoi kisatori kauppiaineen, josta voi hankkia viime hetken varusteita kengistä muihin juoksuvarusteisiin ja juomaliiveistä urheiluravinteisiin.

KILPAILUN AIKANA

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan järjestäjän kilpailuohjeissa antamia ohjeita.

Kilpailijan suoritus johtaa hylkäämiseen, mikäli hän poikkeaa/oikaisee merkityltä reitiltä. Reitiltä harhautuneen kilpailijan on palattava takaisin samasta kohdasta, josta hän on alunperin poistunut merkityltä reitiltä. Mikäli kilpailijan reitiltä harhautumisen voidaan katsoa johtuvan kilpailun järjestäjän reittimerkkauksessa olleesta virheestä tai siihen rinnastettavasta muusta tekijästä, on kilpailunjohdolla mahdollisuus ohjata kilpailija takaisin kilpailureitille myös muusta kohdasta, mikäli tämä kilpailijoiden tasapuolisen kohtelun ja täysimääräisen reitin suorittamisen näkökulmasta on mahdollista.

Kilpailussa noudatetaan herrasmiessääntöjä ja otetaan kanssakilpailija huomioon niin tiiviissä lähtörytäkässä kuin reitin varrella. Kapeimmissa kohdin reittiä nopeammalla kilpailijalla on oikeus pyytää ja saada tilaa ohitukseen.

Havaituista sääntörikkomuksista on raportoitava kilpailun johdolle tunnin kuluessa sääntöjä rikkoneen kilpailijan maaliin saapumisesta. Kilpailun johto tekee päätökset mahdollisesta hylkäämisestä.

Kilpailun johdon päätöksestä on mahdollisuus tehdä vastalause. Vastalause tulee jättää 15min kuluessa tulosten julkaisemisesta. Kilpailussa toimii kolmihenkinen osallistujista koostuva tuomarineuvosto, joka käsittelee kilpailunjohdon päätöksistä tehdyt vastalauseet. Tuomarineuvoston tekemä päätös on lopullinen. Tuomarineuvostossa Himos Trail 2021 -tapahtumassa toimivat Olli Hietajärvi(Salomon Suomi), Pasi Pirhonen(Vivobarefoot Suomi / Dirtbag Runners) ja Niina Taimisto(Team Rahola).

LÄHTÖ

Lähtöön kokoontuminen tapahtuu 10min ennen oman sarjan lähtöä. Eri sarjojen lähtöajat käyvät ilmi täältä. Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaan. HUOM! Vuonna 2021 Himos Trailin kaikkien sarjojen lähtö on jaettu 3-7 lähtöryhmään, jotka kaikki kuitenkin lähtevät matkaan samaan aikaan. Yhdessä lähtöryhmässä on mukana korkeintaan 50 henkilöä. Osallistuja vastaa itse sopivan lähtöryhmän valinnasta tavoiteaikansa perusteella sekä hakeutuu oikeaan lähtöryhmään lähtöpaikalla. Perehdy lähtöprosessiin ja valitse oma tavoiteaikasi ja sitä myöten myös lähtöryhmäsi!  

Lähtöalueella ja alkuviitoituksen aikana tapahtumaan osallistuvien on suositusten mukaisesti käytettävä kasvomaskeja. Maskin voi riisua osallistujien jonoutuessa ja roskikset maskeille löydät viitoituksen varrelta.

Himos Kids juostaan ikäryhmä kerrallaan kuuluttajan ohjeistuksen mukaan. Aikataulu löytyy tästä!

REITIN MERKINTÄ

Reitti on merkitty selkeimmistä kohdistaan näkyvillä reittimerkeillä, joiden päässä liehuu yhteistyökumppani SWIX:n lippu. Epäselvissä kohdin merkintäväliä on tihennetty. Siirtymiset uusille poluille on merkitty yhtenäisellä VJ:n tai OP:n -nauhalla ja kylteillä. Lisäksi kilometrien etenemistä seurataan omilla kylteillään. Reitin varrella on toimitsijoita, jotka on sijoitettu haastavimpiin risteyskohtiin.

Voit tutustua tästä tarkemmin merkintämenetelmiimme ja esimerkiksi kylttiemme ulkoasuun!

HUOLTOPISTEET

Himos Easy sisältää yhden huoltopisteen, Himos Enjoy kaksi, Himos Challenge neljä, Himos Extreme viisi, Himos 36 kahdeksan ja Himos Double-Extreme 11. Huoltopisteet on merkitty reittikarttoihin.

Huoltopisteillä tarjotaan vettä ja Aarja Health -urheilujuomaa. Lisäksi tarjolla on energiapitoista purtavaa, joka tarkoittaa sipsejä, suklaata(Pandan Salty Roasted Corn), banaaneita ja suolakurkkuja. Huom! Huoltopisteiden valikoimaa on vuodelle 2021 karsittu ja tarjolla on em. neljä tuotetta.

Olemme yksittäispakanneet tuotteet paperipusseihin. Huoltopisteellä toimitaan ”Sen otat johon kosket”-periaatteella. Ota eväät tarjoilupisteeltä mukaasi ja jatkat matkaasi. Roskat roskapusseihin, jotka sijaitsevat sekä heti huoltopisteen jälkeen että jonkin matkan päässä reitillä. Noudata huoltopisteellä turvavälejä. Roskaaminen on kielletty ja johtaa hylkäämiseen.

Himos Challenge ja Himos Extreme vierailevat tapahtumakeskuksessa kerran kilpailun aikana, Himos 36 kahdesti ja Himos Double-Extreme kolmesti. Himos Trail sallii lisäksi oman huollon kilpailun aikana.

ENSIAPU

Kilpailun ensiapupiste sijaitsee maalissa. Reittikartasta löydät ensiavun ja kilpailunjohdon numeron.

Mikäli tarvitset apua kilpailun aikana, niin ota yhteyttä reitin varrelta tasaiseen tahtiin löytyviin toimitsijoihin tai kerro avun tarpeesta muille kilpailijoille, jotka ovat kilpailun lomassakin auttamisvelvollisia.

Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailuun osallistuvia, vaan jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutusturvastaan itsenäisesti.

KESKEYTTÄMINEN

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Järjestäjä kontrolloi, että kaikki matkaan lähtevät saapuvat maaliin. Ilmoittautumalla maalissa vältämme turhat maastoetsinnät.

MAALI

Maali suljetaan klo 18.00. Myös keskeyttäneet käyvät maalissa ilmoittautumassa.

Vettä, Ylä-Porkkalan tilan mehua ja energiapitoista purtavaa on saatavilla välittömästi maaliin saapumisen jälkeen. Tarjottavat ovat maalin tarjoilupisteellä paperipusseihin yksittäispakattuina. Huolehdi turvaväleistä ja koske vain niihin eväspusseihin, mitkä aiot ottaa mukaasi.

KILPAILUN JÄLKEEN

PESEYTYMINEN

Vallitsevista koronaohjeistuksista johtuen emme tarjoa tapahtumakeskuksessa peseytymismahdollisuutta normaaliin tapaan. Uintiystävällinen järvi sijaitsee lähistöllä(900m) ja rannan lähistöllä on myös runsaasti parkkitilaa.

RUOKAILU

Perjantaina Himos Kids-tapahtuman yhteydessä Himos Bistrossa tarjolla lasagnebuffet ennakkoon ostettuna hintaan 12/8e. Lasagnebuffet on saatavilla vain ennakkoon tilanneille. Tilaukset su 15.8 klo 24 mennessä!

Lauantain tapahtumassa osanottomaksuun sisältyy keittobuffet tapahtumakeskuksen Himos Bistrossa. Käytä käsidesiä ennen linjastolle siirtymistä, noudata turvavälejä ja pyri syömään samassa pöydässä oman seurueesi kanssa. Keittobuffet aukeaa klo 11.00 ja sulkeutuu klo 19.00. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosta. Ruokalipun keittobuffettiin saat kisamateriaalisi mukana.

Himos Trail on varannut huoltajille myyntiin rajoitetusti lippuja keittobuffettiin. Lippuja voit kysyä kisatoimistosta 10e hintaan la 21.8 klo 10 alkaen.

Himos Bistrossa lisäksi myynnissä ranskalaisia, makkaraperunoita ja burgereita.

KAHVILA

Tapahtumakeskuksessa palvelee kahvila, jossa tarjolla pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä kahvia/teetä ja juomia.

TULOKSET

Tapahtumassa on reaaliaikainen ONLINE-tulosseuranta tulospalvelun sivujen kautta (pl. Himos Kids ja Himos Vaellus). ONLINE-tulokset ilmestyvät aikanaan tapahtumasivuille: himostrail.fi/tulokset

PALKINNOT

Sarjojen palkintojenjako järjestetään noin 1h voittajien maaliintulon jälkeen. Arvontapalkinnot ovat noudettavissa maaliin saapumisen jälkeen. Arvontavoittajat selviävät kisatoimiston yhteydessä sijaitsevalta taululta. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei toimiteta jälkikäteen. Himos Kids-tapahtumassa palkinnot jaetaan heti kilpailijan saavuttua maaliin.

HIMOS TRAIL PARTY (peruttu)

HUOM! Himos Trail Party on heikentyneen koronatilanteen vuoksi peruttu. Tupa kitchen & bar on kuitenkin normaalisti auki ravintolarajoitusten puitteissa klo 01 saakka. Himos Trail Kilometrikisan voittajan ja Himos Trail -somepersoonan palkitseminen tapahtuu tapahtumakeskuksessa klo 18.00!

Viikonlopun päättävä Himos Trail Party vauhdittaa tunnelmasta vastaavan DJ:n saattelemana Himoksen After Ski-tunnelmaan Tupa kitchen & barin terassilla osoitteessa Säyryläntie 445, Jämsä. Ovet aukeavat klo 19 ja varsinainen Himos Trail Party starttaa klo 21.00. Ei pääsymaksua.

Illan alkuvaiheessa Himos Trail-palkitsee vuoden 2021 Himos Trail-somepersoonan sekä Himos Trail Kilometrikisan voittajan. Kilometrikisan voittaa eniten kilometrejä Himos Trail-tapahtumassa kerännyt seura/yritys/yhteisö. Kilometrikisaan osallistuvat poimitaan tuloksista samalla seuran/yrityksen/yhteisön nimellä esiintyneistä. Palkitsemme kilometrikisan voittajan kiertopalkinnolla ja tarjoamme voittaneelle yhteisölle vuoden 2022 Himos Trail-osallistumiset 50% alennuksella normaalihinnasta.

KUVAT JA VIDEOT

Tapahtumasta tuotetaan kuva- ja videomateriaalia, jota jaetaan kilpailuiden kotisivuilla. Osanottajilla on mahdollisuus jakaa kisakuvia mm. omilla somekanavillaan. Käytä tunnisteita #himostrail ja/tai #himostrail2021. Kuvaajan nimi on kohteliasta mainita kuvien jakamisen yhteydessä.          

Himos Trail on matalan kynnyksen polkujuoksutapahtuma.