Eetu Nordman omaa luokkaansa Himosvuorella – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Eetu Nordman omaa luokkaansa Himosvuorella

Garminin väreissä kilpaileva polkutykki Eetu Nordman oli kuin tulta ja tappuraa miesten 26 kilometrin Extreme -sarjassa ja kellotti soolojuoksun päätteeksi voittoajakseen 1.55.49, kun viides Himos Trail järjestettiin hyvissä sääolosuhteissa lauantaina Jämsän Himoksella.

Vuosi sitten samaisessa polkujuoksussa tv-kommentaattorina toiminut Nordman myönsi avoimesti hänelle jääneen nälkää päästä kokemaan vajaan parin tunnin rutistus 845 metriä korkeuseroa käsittäneellä reitillä, sillä edellinen yritys kolme vuotta sitten keskeytyi jalkavaivan vuoksi.
-Sydän oli mukana poluilla viime vuonnakin, vaikken itse juossut.

Polkutykillä oli alun perin tarkoitus kilpailla tähän aikaan Ranskassa, mutta hän katsoi koronatilanteen vuoksi parhaimmaksi jättää kilpailun väliin.
-Himos oli eka vaihtoehto sen korvikkeeksi, joten senkin vuoksi juoksin täällä.

Nordman irtosi muista ekan kilometrin jälkeen ja kasvatti voittomarginaalinsa lähes kymmeneksi minuutiksi toiseksi sijoittuneeseen Kuopion Teemu Toivaseen. Turun 23-vuotias Kalle Linnasaari oli kolmas.
-Taktiikkana oli juosta metsäisimmät (tekniset) välit vauhdikkaasti ja ottaa märimmät paikat varovasti, jolloin hengitys ehti tasaantua.

Kuka tahansa näki voittajan vauhdikkaasta menosta, että hänen askeleensa sopii poluille ja sitä mieltä oli mies itsekin ja viittasi hiihtotaustaansa.
-Talvella on tarkoitus osallistua vapaalla käytäviin SM-hiihtoihin, sillä marraskuiset polkujuoksun MM-kisat siirtyivät ensi vuoteen.

Ennen kuin Nordman suihkii ladulla, hänet nähdään kotimaassa Nuuksio Classicin ja Vaarojen maratonin lähtöviivalla.

Teemu Toivanen tunnusti olleensa keväällä kovassa kunnossa, mutta sen jälkeen mies on kärsinyt akillesjännevaivoista ja viimeksi kylkiluun hiusmurtumasta.
-Näiden vaivojen jälkeen en voitosta taistellut, mutta onneksi pääsin juoksemaan.

Maantiellä ja radalla kilpaileva Kalle Linnasaari on pari vuotta nähty poluillakin. Hän jätti Teemu Lemmettylän selvästi taakseen ajoin 2.06.05 ja 2.10.56.

Eetu Nordman kehaisi Himos Trailia kaikin puolin loistavaksi polkujuoksutapahtumaksi ja halusi erityisesti nostaa esiin edellisiltana 6-14 -vuotiaille lapsille järjestetyn Himos Kids -extremejuoksun.

Heidi Hyvärinen kypsyi heti polkujuoksijaksi

Naisten 26 kilometrin voittajaa ajalla 2.19.19 ei juuri kukaan osannut ennustaa, sillä kuopiolainen Heidi Hyvärinen ei ollut aiemmin startannut poluilla.
-Eka polkujuoksu ikinä. Lähdin vain juoksemaan omaa vauhtiani ja selvisin maaliin.

Monivuotisen triathlontaustan omaava nainen paljasti hankkineensa aiemmin Barcelonasta Havaijin Ironman -kisaan paikan, mikä on siirretty vuodeksi 2023.

Puijolla Toivasen Teemun ohjeilla treenaava Hyvärinen osasi suhtautua reittiin oikein Himoksella, sillä hän ajatteli ylämäen jälkeen odottavan alamäki.
-Tämä palveli hyvin sitä, kun parin viikon päästä osallistun Teemun (Lemmettylä) kanssa swimrun -kisaan Ruotsissa.

Naisen katse taisi kuitenkin olla jo ensi vuodessa, jolloin hän saa vastaavaan kisaan parikseen Teemu Toivasen.

Tampereen Heidi Haapasalo uusi parin vuoden takaisen kakkossijansa ajalla 2.25.43. Jyväskylän Maarit Valtonen kellotti ajan 2.47.12 ja oli kolmas, mikä oli huikea petraus viime vuoden 17. sijaan.