Himos Enjoy – reittikartta julkaistu! – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Himos Enjoy – reittikartta julkaistu!

Himos Trail-reittikartoista ensimmäinen on julkaistu. 8km Himos Enjoy pitää sisällään 225m nousua ja tietysti saman verran laskua.

Länsi-Himoksen alta starttaavan Himos Enjoyn alkupuolella on luvassa pitkä, mutta onneksi melko loiva ja erittäin juostava nousu. Tuon mukavan sadan nousumetrin päätteeksi palkitaan heti upealla horisonttiin aukeavalla maisemakuvalla.

Reitti jatkuu pieniä polkuja tasaisesti kumpuillen idyllisen metsälammen ohi ja kohti Himoksen Paljakan hulppeita avokalliohuippuja. Upeimmat juoksuelämykset tarjoillaan reitin korkeimmilla kohdilla, kun pieni kalliopohjainen polku mutkittelee kuivaneiden suolampien ja avokalliokumpareiden keskellä.

Himos Enjoyn loppuosalla törmää vanhoihin sammalpohjaisiin kuusikoihin. Loppuosa matkasta kuluu alamäkivoittoisesti, vaikka yksi tiukka nousu onkin vielä ennen loppulaskua edessä. Tuossa kohdin pieni hapotus ei haittaa, koska huilaamaan pysähtyvä palkitaan selkänsä takana aukeavalla pitkän kantaman näköalalla.

Himos Enjoy liikkuu kokonaisuudessaan hyvin pienillä poluilla. Paikoin on tarjolla kaksi polkua vierekkäin, jolloin ohittaminen helpottuu. Ainut tieosuus tai askel kovalla pinnalla tapahtuu lähtökiihdytyksessä. Reitti on todella polkunautintoa alusta loppuun.