Himos Extremen reittikartta julkistettu! – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Himos Extremen reittikartta julkistettu!

Himos Extreme/Team Spiritin reitti on valmis ja julkaistu! Kokonaisuudesta tuli huikea ja kyseessä on todellinen elämysmatka isojen raatelevien nousujen, ihmeellisten vanhojen korpimetsien ja suolampien sekä ihanalla tavalla mutkittelevien pikkupolkujen maailmaan. Himos Extremen strategiset mitat ovat 24,4km/840m.

Himos Extremen alku on pitkien ja jyrkkienkin nousujen värittämä, mutta vastapainoksi tarjoillaan pieniä mutkittelevan teknisiä polkuja. Tätä ylämäkijumppaa jatkuu aina ns. nelivetonousun päälle saakka ja tässä vaiheessa matkaa on taitettu 10,6km/475m.

Ekaa kymppiä seuraa reitin kevein 4km, jossa on nousua yhteensä vain 75 ja runsaasti alamäkeä. Tällä periodilla siirrytään Pohjois-Himoksesta Länsi-Himoksen Paljakan alueelle ja polut ovat todellakin pieniä – kaivettu ja juostu esiin vain Himos Trailin kisaajia varten.

14,5km:n kohdalla kilpailijat näyttäytyvät yleisölle Himoksen rinteiden keskivaiheilla aivan kilpailukeskuksen yläpuolelle. Tästä alkaa kaikkein nautinnollisin kolmannes, jossa reitin loput nousut(290m) on kätketty niin herkullisen ihaniin paikkoihin, että niitä ei edes huomaa. Loppulenkki fiilistelläänkin näin ollen Himos Enjoyn alueella, joskin aivan oma 4km lisuri sieltä löytyy Extreme/Team Spirit-sarjoille.

Viimeinen kymppi siis on nousujen suhteen paljon ensimmäistä kymppiä maltillisempi. Juoksunautinnon näkökulmasta viimeiselle kympille osuu upeimmat paikat – pienet kallioiset mutkapolut, suolammet sekä vanhat koskemattomat kuusi- ja mäntymetsät. Yhtenäisenä kierroksena 24km baana ei jätä kylmäksi!

Alta löytyy vielä tarkat matkat ja nousut 8 etapille. Himos Extremen lenkki on siis jaettu 8 etappiin Himos Team Spirit-viestikilpailua varten, mutta siitä on toki suuri apu Himos Extremenkin kilpailijoille matkojen/nousujen hahmottamisessa esimerkiksi vauhdinjakoa ajatellen. Julkaisemme lähiaikoina kartan, jossa Team Spirit-sarjan vaihtoalueet näkyvät. Kolmesta ensimmäisestä etapista löytyy jo havainnolliset esittelyvideot(lisää tulossa): http://www.himostrail.fi/tapahtumainfo/reittikartta/

Himos Extreme/Team Spirit

Etappi 1 – 2,3km/140m

Etappi 2 – 5,2km/180m

Etappi 3 – 3,1km/155m

Etappi 4 – 0,6km/0m

Etappi 5 – 3,3km/75m

Etappi 6 – 1,6km/100m

Etappi 7 – 6,6km/185m

Etappi 8 – 1,7km/5m

Yhteensä – 24,4km/840m