Himos Trail 2022 -palautekyselyn yhteenveto julkaistu! – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Himos Trail 2022 -palautekyselyn yhteenveto julkaistu!

Himos Trail -tapahtuma julkaisee perinteiseen tapaan kattavan yhteenvedon palautekyselyn tuloksista. Kehitämme tapahtumaa vuosittain palautekyselyn perusteella ja monet tapahtuman uudistuksista ovatkin lähteneet osallistujiemme kynästä.

Vuonna 2022 Himos Trail -tapahtumaan ilmoittautui hiukan yli 1000 henkilöä ja matkaan lähti tulosten perusteella 806 osallistujaa. Palautekyselyyn vastasi upeat 130 henkilöä. Kiitos runsaasta palautteesta ja hyvistä kehitysideoista!

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Voisitko suositella Himos Trailiin osallistumista. Vastausten määrä: 130 vastausta.

Kokonaisuutena Himos Trail -tapahtuma keräsi tavoilleen uskollisena erinomaisen palautteen. Peräti 91,5% tapahtumaan osallistuneista aikoo ehdottomasti suositella tapahtumaa eteenpäin.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Mille reitille osallistuit?. Vastausten määrä: 130 vastausta.

Palautetta saatiin varsin tasaisesti kaikista sarjoista. Suurimmat sarjat erottuivat myös isommalla palautemäärällä.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Fiilis reitistä. Vastausten määrä: 130 vastausta.

”Yritin ihan tosissani miettiä kehitettävää, mutta minä en kyllä keksi oikein mitään. Tapahtuma on niin hyvin järjestetty, ja kaikki yksinkertaisesti vaan toimii, että hankala sitä on parantaa. Tietysti näin useamman tapahtuman veteraanina tietyt kohdat alkavat jo maistua vähän puulta reitillä, mutta hankala noita taitaa olla kauheasti muuttaakaan. Ehkä tulevaisuudessa kun Jämsän polkuverkostoa ollaan käsittääkseni kehittämässä, tämä tulee näkymään myös Himoksen reiteillä?

”Yksi kehitysidea voisi olla uuden kisan järjestäminen jo edellisenä iltana eli perjantaina. Voisi juosta vaikka tuplan eli pe + la. Tai jos paikalle ei pääse lauantaina niin voisi kisata vain perjantaina. Tai sitten vaan kokeilla onko tälle kysyntää.

”Reitit ovat hienoja ja vaativia. Toivottavasti enemmän juoksijoita löytäisi tapahtuman. Poluille mahtuu paljon lisää, missään vaiheessa ei ollut tungosta vaikka polku oli paikoin kapea. Hyvä asia oli myös riittävä määrä huoltopisteitä näinkin helteisenä päivänä.

”Pyrimme kaveriporukalla osallistumaan tapahtumaan vuosittain. Jokaiselle löytyy jotakin, osa kisaa enemmän tosissaan, osa nautiskelee vaelluksella fiiliksen mukaan. Mahtava tapahtuma!”

Tapahtumareitit keräsivät hyvää ja erinomaista palautetta. Suurin toistuva asia palautteessa oli se, että monet Himos Trail -veteraanit toivovat reitteihin vaihtelun vuoksi uudistuksia. Myös uutta vielä Double-Extremeä pidempää matkaa toivotaan. Kisaorganisaatio tulee harkitsemaan palautteen perusteella ensi vuoden reitteihin merkittäviä uudistuksia.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Oliko tämä ensimmäinen polkujuoksutapahtumasi?. Vastausten määrä: 129 vastausta.

Todella moni tapahtuman osallistujista oli mukana ensimmäisessä polkujuoksussaan. Himos Trail kerääkin matalan kynnyksen tapahtumana runsaasti polkuharrastuksensa alkutaipaleella olevia.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Oliko reitti merkattu hyvin. Vastausten määrä: 130 vastausta.

”Reitti oli rankka ja kuumaan säähän yhdistettynä oli aika raju kokemus… Jota toki lähdettiin hakemaankin. Opastajat ja huoltopisteidn porukat olivat ihan huippuja. Aina sai uutta virtaa omaan juoksuun. Opasteet oli hyvät, ei ollut mahdollisuutta eksyä.

”Kiinnitin huomiota maalisuoralla että useampi eteläiselle kierrokselle jatkaja ei huomannut ensin kääntyä vaan meinasi juosta maaliin. Tämä opaste vaatinee selkeytystä.”

Reittimerkintä koettiin erittäin hyväksi ja se keräsikin lähes kritiikitöntä positiivista palautetta. Suurin haaste reittimerkinnässä oli tapahtumakeskuksen läpijuoksussa, jossa haarauduttiin sekä eteläiselle ja pohjoiselle lenkille että maaliin. Tämä risteys kaipasi selkeytystä ja tämä tuli esille useissa palautteissa.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tunnelma reitin varrella. Vastausten määrä: 130 vastausta.

”Todella hieno ja mukava tapahtuma! Osallistujilla ja järjestäjillä on jatkuvasti hyvä fiilis! Tsemppaus reitinvarrella on tosi mukavaa ja tärkeää! Pitäkää lippu korkealla ja nähdään seuraavissakin tapahtumissa!”

”Kiitos jälleen! Toinen kisa teillä (wintertrail aiemmin). Etenkin challengen viimeisen huoltopisteen porukka tsemppasi aivan upeasti, erityismaininta sinne! Talvea vähemmän oli reitillä erikoisuuksia, mutta tämä oli ihan riittävää näin.

”Kiitos mielettömän hyvästä tapahtumasta. Tämä oli ensimmäinen Himos trail eikä varmasti jää viimeiseksi. Seuratessa Himos winter trailia kotisohvalta odottelin innolla mitä yllätyksiä polun varrelta löytyykään. Liikenteen ohjaajat ja tsempparit olivat mahtavia. Nautin matkasta vaikka tossut painoi kummallisen paljon. Lasku maaliin oli kuin kirsikka kakun päällä. Toivottavasti talvella nähdään ja vielä kerran suuret kiitokset!!!

”Kiitos ihan mainiosta matalan kynnyksen juoksutapahtumasta, jossa tällainen tuiki tavallinen nelikymppinen perheenäiti sai ihan huumaavat juoksuendorfiinit ja onnistumisen kokemuksen! Oli helppo tulla ja osallistua ja maisemat toki ihan omaa luokkaansa. Erityiskiitos superystävällisille vapaaehtoisille kisatoimistossa ja reitin varrella!”

Perinteiseen tapaan talkoolaisten iloinen fiilis ja tsemppaus reitin varrella keräsi eniten positiivisia palautekommentteja. Tunnelma reitin varrella koettiin pääosin loistavaksi. Muutama osallistuja kaipasi erityisesti pohjoisen lenkille lisää kannustuspisteitä.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tunnelma tapahtumakeskuksessa. Vastausten määrä: 129 vastausta.

”Tapahtumaalue oli toimiva mutta pienillä viilauksilla siitä olisi tehnyt vielä viihtyisämmän.Yhteistä tsemppihenkeä voisi luoda esim.ekaa kertaa osallistuville joku yhteinen tsemppaus:D ”

”Harmillisesti Extreme 26km startti oli varsin myöhään ja näin ollen he kisailijat, joille polkujuoksu ei suju kuin vettä vaan, tulivat maaliin lähes 5,5h lähdöstä. Painetta pukkaa että ehtii maaliin ennen sen sulkeutumista ja kun pääsee maaliin on jo lähes koko kisa-alue tyhjä. Olisikin tosi kiva nähdä myös 26km matkan starttaavan jo aamulla muiden pitkien matkojen kanssa, jotta maaliin tullessa olisi vielä porukkaa paikalla hurraamassa. Ja toki aamun pari viileämpää tuntia auttaisi jaksamaan tällaisiä niin kuin minä, joilla sykkeiden kanssa haasteita jaksamaan hieman pidempään..”

Tapahtumakeskuksen tunnelma keräsi monivalinnoissa hyvää palautetta, mutta avoimissa vastauksissa oli paljon kehitysehdotuksia. Suurin haaste liittyi siihen, että viimeisen tunnin aikana maaliin saapuville ei ole enää samaa tunnelmaa tarjolla muiden osallistujien kanssa. Palautetta tuli lähinnä 26km sarjan osallistujilta. Samaa palautetta saimme viime vuonna 18km osallistujilta, jotka silloin lähtivät matkaan viimeisenä. Tämä on vaikea haaste järjestäjille, sillä kannustavia järjestäjiä kyllä on niin reitillä kuin tapahtumakeskuksessa saman verran alusta loppuun. Kysymys on siitä, että miten saamme tapahtuman osallistujat viipymään tapahtuma-alueella pidempään. Ehdottomasti asia, jota aiomme kehittää tuleville vuosille!

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tapahtumakeskuksen toimivuus ja opasteet. Vastausten määrä: 130 vastausta.

”Opasteet suihkuun voisi olla selkeämmät, me ja muutkin joutuivat kyselemään niiden sijaintia”

”Opasteita saisi olla enemmän, kun saapuu alueelle on nopeasti tiedettävä minne pitää mennä.

Tapahtumakeskus koettiin toimivaksi. Opasteita sen sijaan kaivattiin lisää. Erityisesti haasteena oli suihkun ja saunan sijainnin hahmottaminen, mitkä sijaitsivat etäämmällä tapahtumakeskuksen ytimestä.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Ennakkoviestintä tapahtumasta. Vastausten määrä: 130 vastausta.

”Tapahtumanne oli taas taattua hyvää himos laatua. Isoin iloni oli kuinka teidän kanssa sai säädettyä omat kisaan liittyvät ongelmat niin vaivattomasti. Lapseni innostuivat tapahtumasta niin, että ilmoittivat lähtevänsä ensi vuonna uudestaan mukaan juoksemaan. Ja voi olla että jopa talvipoluille tullaan yhdessä juoksemaan. Kiitos ja tekemisen iloa teille kaikille!!”

Lähtöryhmät hyvät, mutta ihmiset eivät noudata niitä!! Omassa sarjassa (11 km) ylämäken kävelevät tien tukkeena, huonosti antoivat tilaa! Jotenkin enemmän informointia tästä? Kuulutus ennen lähtöä lähtöryhmistä. Uutiskirjeessä oli tästä kyllä hyvin selkeästi. Ihmiset eivät ehkä tajua,että Himoksen massto hieman vaativampaa juosta kuin tasaisella.

Tapahtuman ennakkoviestintää kehuttiin laajasti. Lisää infoa kaivattiin suorituksen jälkeisiin aikatauluihin, kuten palkintojenjakoihin. Useampia toiveita tuli myös vielä voimaampaan viestintään lähtöryhmistä sekä tavoitevauhdeista.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Kilpailumateriaali. Vastausten määrä: 129 vastausta.

”Pulla palkinnoksi on loistojuttu! Kassit yms voisivat olla paperisia ja vapaavalintaisia. Esim mainostarra voisi olla kassin tilalla (voi liimata läppäriin, pyörään, matkalaukkuun, juomapulloon tms.) Kaikki syötävät palkinnot on kivoja :)”

”Osallistumisdiplomi, t-paita, mitali tmv konkreettinen muisto mikä jää osallistujalle tapahtumasta olisi iso plussa tapahtumaan”

”Kyllä hakaneulat pitää olla numerolapun mukana.”

Osallistujapalkinto jakaa vuosittain vahvasti mielipiteitä. Osa toivoo ehdottomasti osallistujamitalia ja osa kiittää meitä, kun niitä ei ole. Pyrimme tänä vuonna ekologiseen palkintoon aurinkoenergialla leivotun paikallisen tuotteen muodossa. Tulevia vuosia varten saimme eräältä osallistujilta loistavan idean, joka tukee periaatettamme ekologisesta valinnasta ja samalla jokainen saa mieleisensä osallistujapalkinnon. Mahdotonta? Saamamme idean mukaan ei. Hakaneuloja kaivattiin. Niitä emme jatkossakaan tarjoa – ekologisista syistä. Suosittelemme laittamaan vanhat talteen.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tapahtuman myyntipisteet. Vastausten määrä: 129 vastausta.

”Kisakeskuksessa voisi olla enemmän myyntikojuja ja ostoksia olisi kiva tehdä perjantaina ihan sinne 21 asti. Haimme materiaalit klo 20.30 ja suurin osa myyntitavaroista oli jo laitettu pois. Noshtin kojua jäätiin kaipaamaan.”

Kisatorille kaivataan lisää kauppiaita. Kaikki kumppanimme eivät valitettavasti päässeet tänä vuonna paikalle. Tapahtuman toivon mukaan kasvaessa saamme uusiakin kauppiata mukaan kisatorille. Noshtin kanssa solmimme kumppanuuden tapahtuman alla ja he eivät tällä aikataululla päässeet paikalle. Jatkossa he aikovat olla paikalla myös fyysisesti.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Keittolounas. Vastausten määrä: 121 vastausta.

”Salaattipöytä oli kokenut upean kohennuksen ja oli lounasbuffetin salaattipöydäksi suorastaan loistava. Kasvisborssikeitto kyllä kaipaisi joukkoon esim. papuja, kun pelkällä kaalilla ja liemellä ei maha täyty. Maku keitossa on kyllä kohdillaan.”

”Keittolounas on kouluruuan makuista, kasviskeitto ihan vetistä. Voisi olla esim. sosekeitto tai joku maukkaampi.”

”Keittolounas maksoi lapsilta 10 e vaikka olisi 1-vuotias. Olisi kiva että kun lapsille on hoitopaikkakin niin olisi ruokaa kohtuulliseen hintaan.”

”Aivan huippu tapahtuma. Juoksun jälkeinen keittolounas oli priimaa.”

Ruokailu jakaa perinteiseen tapaan mielipiteet. Ruokailumme arvosanat ovat menneet vuosi vuodelta eteenpäin. Alle 12-vuotiaille lapsille myytiin keittoruokailua kisatoimistossa hintaan 5e. Tätä tietoa ei ollut tapahtumaohjeissa, eikä siis ilmeisesti kaikilla kisatoimiston henkilökunnastakaan. Pahoittelemme aiheutunutta harmia.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Muut ravintolapalvelut. Vastausten määrä: 118 vastausta.

”Tapahtuma on kilpailun lisäksi sosiaalinen tapahtuma, joka valitettavasti kärsi ”mono” -baarin sulkeutumisesta. Tämä ei tietysti ole järjestäjän vika, mutta tieto sulkeutumisesta ja sairastapauksesta ei myöskään tavoittanut, kuin vasta illalla (kello 20.00). Vietin koko viikonlopun.”

”Ravintolat kiinni illalla eikä ruokaa saanut, ei järjestäjien vika mutta iso pettymys.”

”Ravintolat eivät olleet illalla auki kokin sairastumisen vuoksi mutta onneksi olimme varanneet sapuskaa mökkiin.”

Valitettavasti polkujuoksutapahtumaa varten avatuksi ilmoitettu ravintola jouduttiin pitämään kiinni. Ravintola-alalla on tällä hetkellä iso työvoimapula, joka ulottuu myös Himokselle. Useampi äkillinen sairastuminen henkilökunnan keskuudessa esti ravintolan avaamisen. Asia varmistui vasta tapahtumapäivän aikana, kun varahenkilöitä ei löytynyt.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Huoltopisteet reitin varrella. Vastausten määrä: 128 vastausta.

”Huolloissa ei tarjoilun tai meiningin näkökulmasta ollut vikaa, ne oli loistavat. Varvauksen/maalisuoran huolto oli sijoitettu ahtaalle käytävälle, jossa väsyneet varvaajat huoltivat ja pyörivät loppukiriä ottavien kanssa maalisuoralla. Lisää tilaa tai huolto lisälenkin alkuun pois maalisuoralta.”

”Roskiksia voisi olla vielä kauempana huoltopisteen jälkeen. Samoin voisi olla jo vaikka 1-2km ennen huoltoa merkintä kuinka paljon huoltoon on vielä matkaa.”

”Reitti ja huoltopisteet ja sen tarjoilut olivat mainiot, mutta huoltopisteitä tai etenkin vesipisteitä olisi voinut olla enemmän reitin varrella, varsinkin kun oli niin kuuma päivä eikä kaikilla ollut mukana omia vesipulloja.”

”Huoltopisteiden toimivuus oli loistavaa ja hienosti oli huomioitu suuri nestetarve. Iso kiitos huoltopisteiden vapaaehtoisille sekä reitillä olleille tsemppaajille :)”

”Huipputapahtuma! Vaikka ei kokemusta nyt kovin paljon olekaan polkutapahtumista niin uskon että tämä on ehdotonta eliittiä. Varsinkin huoltopisteet ja niiden määrä oli aivan parasta helteisenä päivänä. ”

Huoltopisteiden määrä, tarjonta ja toiminta keräsi loistavan palautteen. Roskiksien sijoitteluun meille annettiin tulevaisuuteen vinkkejä. Myös lisähuoltoja toivottiin, vaikka tarjoammekin suurimman määrän huoltoja Suomessa matkoihin suhteutettuna. Erityismainintoja sai lisäksi huoltopisteiden iloiset ja reippaat talkoolaiset!

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Missä majoituit?. Vastausten määrä: 129 vastausta.

Tapahtuma kerää viikonvaihteessa runsaasti majoittujia Himokselle, jonka myötä pyrimme kehittämään tapahtuman oheispalveluja entisestään.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Vastasiko tapahtuma odotuksiasi. Vastausten määrä: 130 vastausta.

”Parhaiten järjestetty tapahtuma Suomessa! Kaikki toimi:) Kiitos”

”Järjestäjille ja vastuuhenkilöille arvosanaksi kymppi plus”

”Taas kerran järjestäjien taholta hieno onnistuminen, kaikki järjestelyt ja puitteet kunnossa ja hyvin toimivat. Kiitos teille! Ainut miinusmerkkinen muisto jäi liian kuumasta juoksukelistä. Miten se yllättikin tunnin suorituksessa..”

Tapahtuma vastasi hyvin osallistujien koviin odotuksiin! Palaute oli kauttaaltaan erinomaista, mutta saimme onneksemme runsaasti ideoita kehittää tapahtumaa edelleen osallistujien toivomaan suuntaan!

Kiitos upeille osallistujillemme sekä tapahtuman mahdollistaneille talkoolaisille ja laajalle joukolle yhteistyökumppaneita!