Himos Trail 2023 keräsi huippupalautteen! – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Himos Trail 2023 keräsi huippupalautteen!

Himos Trail 2023 -tapahtumaan saapui paikanpäälle ennätysmäärä eli 1023 osallistujaa. Toteutimme osallistujille kattavan palautekyselyn kehittääksemme edelleen tapahtumaamme. Palautelekyselyyn tulikin upeat 184 vastausta. Suurkiitos kaikille vastanneille!

Seuraavassa esittelemme tuttuun tapaan Himos Trail -palautetta varsin kattavasti. Tämän vuoden tapahtumassa erityiskiitosta keräsi huoltopisteet reitin varrella sekä yleisesti ottaen tapahtuman tunnelma.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Mille reitille osallistuit?. Vastausten määrä: 184 vastausta.

Palautetta annettiin kaikkien sarjojen osallistujien toimesta. Suunnilleen samassa suhteessa, miten kussakin sarjassa oli osallistujia.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Oliko tämä ensimmäinen polkujuoksutapahtumasi?. Vastausten määrä: 184 vastausta.

Palautteen perusteella Himos Trail -tapahtuma kerää valtavan määrän polkujuoksun ensikertalaisia ja onkin Suomen suurin sisäänheittotapahtuma lajin pariin. Toki tarjoamme tapahtuman sisällä mahdollisuuden korottaa matkavaihtoehtoja aina ultrajuoksijaksi saakka.

”Tosi kiva tapahtuma ensikertalaiselle! Hyvä fiilis, reitti tosi kiva ja huoltopisteiden tarjoilut hyviä. Kannustajille reitillä 10/10!”

”Koska olen juossut vasta muutaman kuukauden, jännitin lähtemistä todella paljon. Tapahtumassa oli ihanaa se, että ketään ei arvostella ja kannustetaan samalla tavalla. Oli sitten tällainen aloitteleva taapertaja tai ultrajuoksija. Ihan mahtava tapahtuma, osallistun ehdottomasti talvella taas 😁”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Vastasiko tapahtuma odotuksiasi. Vastausten määrä: 184 vastausta.

Tapahtuma vastasi hyvin osallistujien odotuksiin!

”Todella kannustava meininki polun varrella ja upeasti merkattu reitti. Tunnetumpiakin (ja kalliimpia) tapahtumia kiertäneenä tuntui, että Himoksella sai todella rahalle vastinetta. Suosittelen tapahtumaa erityisesti ensikertalaisille, mutta myös muille polkujen ystäville 🙂

”Huippu tapahtuma. Pidin siitä, että kaikentasoiset oli huomioitu, myös meidät hitaammat kulkijat. Huoltopisteitä oli reilusti ja kannustus priimaa. Tästä tapahtumasta jäi hyvä mieli ja palaan ehdottomasti uudestaan. Monestakaan tapahtumasta en näin sano, sillä yleensä nämä ovat kertaalleen nähtyjä. Täällä tunnelma oli kuitenkin todella hyvä! Ensi kerralla haluan kyllä olla yötä myös Himoksella ja nauttia tunnelmasta pidempään. Kiitos ja jatkakaa samalla tavalla!

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Voisitko suositella Himos Trailiin osallistumista. Vastausten määrä: 183 vastausta.

Vaikka kehitysehdotuksiakin paljon saimme, niin tämä graafi kertoo paljon tapahtuman onnistumisesta ja yleisfiiliksestä. 94% osallistujista aikoo suositella tapahtumaa eteenpäin ja loputkin pitävät sitä mahdollisena.

”Mahtava tsemppaus, opastus ja kannustus reitillä. Hyvä meininki ja iloinen tunnelma, ehdottomasti ensi vuonna uudestaan. Hyvät ja selkeät ohjeet miten toimia ja näin ekakertalainenkin suoriutui ihan mukavasti.”

”Tapahtuma yllätti todella positiivisesti ja sain polkujuoksutartunnan. Juontajille erityiskiitos, olivat huippuja! Winter Trailille on päästävä. Tästä tulee varmasti jokavuotinen perinne itselle.”

”Todella hyvin organisoitu, viihdyttävä tapahtuma. Tulen ensi vuonna takaisin.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Fiilis reitistä. Vastausten määrä: 184 vastausta.

Reitti keräsi erinomaisen positiivisen palautteen. Kehitysajatuksena Himos Trail -konkarit toivoivat lisää uudistuksia reitteihin ja joillekin ensikertalaisille nousut yllättivät haastavina.

”Reitin vaihteleva maasto ja mäet yllätti eka kertalaisen, mutta eipä jälkeenpäin harmittanu yhtään 😄”

”Kiitos, oli todella mahtava toteutus ja kuten mainostitte, myös ekan ultran juoksemiseen turvallinen ympäristö.”

”Uudet reittimuutokset vei kisaa eteenpäin. Kovia kisaajia mukana, joka varmasti kiinnosti katsojia.”

Reitit toimii nykyisellään loistavasti. Voisiko joku vuosi kääntää juostavaksi toiseen suuntaan?”

”Kivat polut, nousun vuoksi sopivan haastava reitti, mutta silti varsin juoksukelpoista. Hienoa, että polkujuoksutapahtuma löytyy läheltä.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Oliko reitti merkattu hyvin. Vastausten määrä: 184 vastausta.

Reittimerkintään tapahtuma on panostanut voimakkaasti ja palautteen perusteella tässä jälleen onnistuimme.

”Kiitos mahtavasta tapahtumasta! Ensikertalaisenkin oli helppo tehdä osallistumispäätös ja tapahtuma-/osallistujainfo oli kattavaa. Oli kiva kun ei tarvinnu matkan varrella keskittyä kuin omaan suoritukseen, sillä merkinnät oli kyllä niin selkeät että eksymisen vaaraa ei ollu 💯🤩 erityiskiitos myös mielettömästi huoltopisteistä, suolakurkut best! 🤤 jatkakaa samaan malliin, kiitos!”

”Ainut asia, miten kehittäisin tapahtumaa olisi reitin varrelle matkan merkkaus. Olisi kiva tietää miten paljon matkaa on jäljellä, jotta osaisi säännöstellä juoksuaan. Nyt merkintöjä ei ollut ollenkaan ja ei oikein tiennyt paljonko matkaa on jäljellä. Halusin myös enemmän myyjiä tapahtuma alueelle ja sellaista isomman tapahtuman tuntua.”

”Ekat polkujuoksugeimit ikinä. Ja tullaan toistekkin! Kaikki toimi kuin junan vessa, olette tehneet upean tapahtuman. Reitti merkintöineen erehtymätön, välimatkaviihdykkeet yllättivät ekakertalaisen ja niissä riitti muisteltavaa kotimatkallakin. Lounas superjuttu ja juhlisti maaliinpääsyä. Hyvin järjestetty, huoltopiste loistava. Iloinen palvelu ja kannustus joka paikassa. Kiitos superisti, rahalle tuli vastinetta. Ainut yllätys oli että Himoksella ei ollut mitään ruokakauppapalvelua. Itse HimosTrail KIITOS! Tullaan uudestaankin ens vuonna.”

Kommentoimme kilometrimerkintöjä: 7km ennen maalia tapahtumassa kerrotaan kilometrin välein maalin lähestymisestä. Kilometrit ovat esillä myös huoltopisteillä sekä muutamassa kohdin reittiä.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tunnelma reitin varrella. Vastausten määrä: 184 vastausta.

Tunnelma reitin varrella keräsi pääosin hyvää palautetta, mutta erityisesti Pohjois-Himoksen puolelle kaivattiin lisää kannustajia.

”Lisäkiitos kaikesta hauskasta reitin varrella, mm. auttava puhelin, nallekarhut, potkukelkka, patjat, ysäridisko…. mitä kaikkea siellä nyt olikaan. Samaan malliin vaan jatkatte!!”

”Ihan huippu tapahtuma! Mahtavat kannustusjoukot ja muuta hupaisaa (nojatuoli, puhelin jne) matkan varrella! Saivat hymyn huulille ja auttoivat jaksamaan!”

”26 km reitin varrella varsinkin pohjoisen puolella ei ollut oikein mitään kannustusjoukkoja. Ihan viimeisenä en kuitenkaan tullut, mutta silti ketään ei näkynyt.”

”Tapahtuma on miellyttävän kokoinen: riittävästi porukkaa fiilikseen, mutta ruuhkat puuttui. Henkilökunta oli hyvällä ja kannustavalla fiiliksellä.”

”Suuret kiitokset talkolaisille, kannustava ja lämmin vastaanotto reitin varrella!”

Himos Trail -tapahtuman erikoisuus ovat reitin varrella tiuhaan vastaan tulevat kannustuspisteet. Tämän vuoden tapahtumassa kannustuspisteitä oli kaikkiaan 17 ja ne jakautuivat tasaisesti ympäri reittiä. Tapahtumalle on kirkas tavoite, että kannustuspisteet ovat paikalla vielä viimeisillekin osallistujille.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tunnelma tapahtumakeskuksessa. Vastausten määrä: 184 vastausta.

Tapahtuman tunnelma on kerännyt aina paremmat arviot reitillä kuin tapahtumakeskuksessa. Olemmekin vuosittain pyrkineet kehittämään tapahtumakeskuksen toimintoja mm. siten, että kaikki maaliintulijat huomioidaan. Palautteen perusteella tämä oli koettu hyvin eri tavalla. Haasteena näemme aikataulut, kun eri sarjoja saapuu maaliin samaan aikaan sekä muutamat haastattelut ja palkintojenjaot, jotka katkaisevat tapahtuman seurantaa maalissa.

”Himoksen kisat ovat saavuttaneet Suomen Top3 listan. Näissä teidän kisoissa osataan ottaa huomioon kaikki maaliintulijat ja maalissa loistavat tarjottavat! Näin ei ole missään muualla!”

”Maalissa ei kerrottu kuin huippujen nimet. Muissa vastaavissa tapahtumissa maalissa kuulutettu nimiä niin paljon kun mahdollista. Olihan tämä matalan kynnyksen polkujuoksutapahtuma, joten kaikkien tsemppi ja kannustus on tärkeää.”

”Maaliin tullessa otettiin voittajat avosylin vastaan, mutta 2.-> ei saanut usein mitään huomiota. Voisiko joku toimitsija olla antamassa juomista/huolehtimassa, että jokainen maaliintulija huomioidaan jotenkin. Kuulutuksissa tämä on varmasti haastavaa, kun samaan aikaan tapahtuu niin paljon.”

”Positiivista oli tapahtumakeskuksen fiilis, vaikka taidettiin edelleen olla viimeiset maaliintulijat koko eteläiseltä reitiltä!”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tapahtumakeskuksen toimivuus ja opasteet. Vastausten määrä: 184 vastausta.

Tapahtumakeskus todettiin kohtuullisen toimivaksi ja mukavan kompaktiksi, mutta opasteita kaivattiin lisää.

”Tapahtumakeskuksen eri paikat olisi voineet näin ensikertalaiselle olla hieman paremmin merkattu. Onneksi alue oli hyvin pieni, joten lopulta kaikki löytyi helposti. Hieno tapahtuma ja tunnelma teillä!”

”Mielestäni todella hyvä tapahtuma, helppo saapua paikalle lähtö, maali kaikki samassa paikassa ja hyvät pysäköinti mahdollisuudet. Ja todella hienoa huoltopisteiden määrä, ei tarvinnut stressata mitä ottaa mukaan ja paljonko tarvitsee, pärjäsi hyvin ilman juoksuliiviä ja lisä ravinteita ja juomia..”

”Suihkuihin sellainen idea, että laittakaa se teltta kiinni saunarakennukseen ja siihen lattiaksi, vaikka samaa kumimattoa mitä hiihtokeskuksen sisätiloissa. Sitten pääsis puhtain jaloin suihkuun ja takaisin. Lisäksi valkoinen telttakangas niin ei olisi niin pimeää. Muuten kaikki oli loistavasti ja huippu reissu :). Eikä toi suihkukaan haitannut, mutta jos nyt jotain kehitettävää pitää löytää niin se.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Ennakkoviestintä tapahtumasta. Vastausten määrä: 183 vastausta.

Ennakkoviestintä koettiin riittäväksi, mutta toiveitakin esitettiin.

”Viestinnässä voisi ympäristöystävällisyyden hengessä korostaa, että paikalle pääsee loistavasti julkisilla (myös pidemmän matkan päästä), sillä pikavuoropysäkki on aivan Himokselle kääntyvän tien juuressa. Kiitos vapaaehtoisille hyvästä meiningistä ja kannustuksista reitin varrella!”

”Kysyin edellisenä päivänä matkan vaihtamisesta ja sain nopean vastauksen – erityiskiitos tästä! Hieno tapahtuma ja kiva että on järjestetty myös lyhyitä matkoja aloittelijoille. 18 kilsallakin oli niin monta huoltopistettä ettei tarvinnut ottaa omia eväitä, vaan sai keskittyä nautiskeluun. Iso kiitos kaikille talkoolaisille, kisoja järkänneenä tiedän, etteivät ne synny itsestään!”

”Kiitos mahtavasta tapahtumasta! Ensikertalaisenkin oli helppo tehdä osallistumispäätös ja tapahtuma-/osallistujainfo oli kattavaa.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Kilpailumateriaali. Vastausten määrä: 183 vastausta.

Tapahtuman karttoja kehuttiin, mutta kilpailunumerosta haluttiin pienempää. Mitalia toivottiin osallistumispakettiin, mutta samalla kiitettiin, että ympäristösyistä se oli saatavilla vain erikseen tilanneille.

”Kaikki oli muuten oikein hyvää, mutta mitali tms olisi mukava juttu. Se muistuttaisi myöhemminkin tapahtumasta ja palaisi varmemmin uudestaan. Tulen tosin kyllä ensi vuonna muutenkin uudestaan :). Kiitos!”

”Really like that the medal is optional, the course was well marked and organization of the event was great. Also nice to have sauna after the event.”

”Arvostan kovasti, että osallistujille ei jaeta oletusarvona tapahtumasta mitaleita tai muitakaan oheistuotteita ja että ajanottosiru/laput oli pakattu kirjekuoreen, ei esim. muovipussiin tai kestokassiin.”

”Numerolappu oli kasvanut turhan isoksi ja muistutti purjetta. Hankala sijoittaa pitkälle matkalle häiritsemättä. Lepatti.”

”Osallistumismaksu aika kova”

”Kiitokset hyvin järjestetystä tapahtumasta, jonka osallistumismaksu on edullinen ja johon kaikki ovat tervetulleita!”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tapahtuman myyntipisteet. Vastausten määrä: 183 vastausta.

Sekä myyntipisteitä että paikallisia tuottajia haluttiin lisää kisatorille.

”Expo-aluetta voisi kehittää. Eli enemmän polkujuoksuun erikoistunutta kauppiasta paikan päälle. Tapahtuma on sen verran suuri että 2-3 kauppiasta lisää olisi paikallaan.”

”Ne tarjoilut! Mahtavaa kun lähialueen yrittäjät on näin isosti mukana tapahtumassa! Simapullo maalissa oli perheen 12-v polkujuoksijan mielestä ihan paras palkinto ja siitä tarjoiltiin ahkerasti muillekin. Miten hyvä muisto siitä jääkään! Ja ne hillomunkit, couldn’t be better! Reitti vanhastaan tuttu, hyvät merkinnät ja talkoolaiset huippuhyväntuulisia.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Keittolounas. Vastausten määrä: 180 vastausta.

Ruokailu jakaa tunnetusti mielipiteet ja nytkin saimme osumia kaikkiin sektoreihin. Petrattavaa siis löytyy.

”Jauhelihakeitto oli kyllä maukasta, hieman vähemmän suolaa olisi saanut olla. Reitin varrella ollut rekvisiitta ja humoristiset opasteet ja opastajat oli kyllä hyvä lisä tällaiselle ei niin tosi(kko) urheilijalle. Oli mukava käydä haastamassa itsensä.”

”Jauhelihakeitto ei ollut kovin hyvää, kouluruoan tasoa, ja olin toivonut parempaa…”

”Ruoka vähän tukevampi🙂”

”Hyvä tapahtuma! Uudestaan tullaan. Ruoka oli perusruokaa, ihan ok.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Muut ravintolapalvelut. Vastausten määrä: 171 vastausta.

Ravintolapalveluita toivotaan enemmän ja niitä onkin kesäisin niukasti tarjolla Himoksen hiihtokeskuksen juurella. Sen sijaan paremmalla tiedotukselle osallistujia on mahdollista ohjata Himos Areenan kupeessa palveleviin ravintoloihin.

”Meillä, kuten monella muullakin oli huoltojoukkojen mukana koira. Sisäravintolassa käynti ei tämän vuoksi onnistunut, joten evästä ei päässyt ostamaan. Joku pieni makkara/kahvikoju pihalle olisi loistava. Muuten mahtava tapahtuma jälleen ja ensi vuonna nähdään.”

”Olin pettynyt kun Himos Areenalla ei ollut mitään ohjelmaa tänä vuonna. Tapahtumaan tullaan juoksemaan, mutta myös viihtymään, joten myös iltaohjelma tulisi miettiä”

Himos Winter Trail -tapahtumassa Himos Areenalla esiintyy artisti jokaisessa tapahtumassamme. Sen sijaan kesätapahtumamme illanviettomahdollisuuksiin vaikuttaa muut samanaikaiset tapahtumat alueella. Toisinaan olemme tarjonneet omaa iltaohjelmaa ja toisinaan se ei ole ollut tilojen puolesta mahdollista.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Huoltopisteet reitin varrella. Vastausten määrä: 182 vastausta.

Huoltopisteet reitin varrella keräsivät parhaimmat arviot tapahtumassa. Tähän vaikuttivat sekä huoltopisteiden runsas määrä, niiden monipuolinen tarjonta että huoltopisteiden iloinen ja kannustava henkilökunta.

”Mahtava tapahtuma, hienot puitteet, aivan huiput huoltopisteet sekä tunnelma.”

”Munkki ja sima palautuseväinä maaliin tullessa oli aivan mahtavia, kiitos!”

”Huoltopisteiden tarjoilut justiinsa hyvät, korkeintaan suolakurkut voisi jättää pois. Noshtin urkkajuoma hyvä, tosin makuna tykkäisin enemmän siitä raparperista. Mutta meneehän tuokin. Maalin munkkitarjoilu oli kiva yllätys! Ja se mansikkamehu on tosi hyvää!”

”En ole varma mitä muut ajattelivat, mutta ehkä munkki ei ole ihan ensimmäinen asia, mitä maalissa tekee mieli 🙂 Mutta tämä on pikkujuttu, kuunnelkaa suurta yleisöä! Reitti oli ihanan mäkinen ja monipuolinen, viestinnässä on hyvä tuoda nousumetrejä reilusti esiin, niillä on iso vaikutus tahtiin. Kiitos!”

”Sima- ja munkkitarjoilu maalissa oli huippu- ehdottomasti jatkoon, jos tämä oli eka kerta, suklaat ja juomat matkan varrella olivat kiva lisä huoltopisteillä. Humoristiset ”kannustuspisteet” reitin varrella keventi omaakin tunnelmaa”

”Huoltopisteiden tarjoilu olisi voinut olla monipuolisempi”

”Ne roskikset edelleen tuntuvat olevan kovin lähellä huoltopistettä ainakin joissain pisteissä. Yksi roskis selvästi kauemmaksi, ehdotan.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Missä majoituit?. Vastausten määrä: 184 vastausta.

Himoksella majoittuu tapahtumaviikonloppuna runsas määrä osallistujia majoitustarjouksiamme hyödyntäen. Tämä antaa järjestäjille lisää lihaksia järjestää myös muuta oheistoimintaa viikonlopun aikana.

”Would be nice to have a camping site for tents so that people could stay.”

”Tosi mukava tapahtuma! Ei pettänyt, vaikka odotukset Winterin jälkeen oli korkealla. Himoksella kesällä hyvät ja kohtuuhintaiset majoitukset!”

Himos Trail -tapahtuma kiittää vielä kertaalleen tapahtumaan osallistuneita. Erityiskiitos Teille, jotka annoitte palautekyselyn kautta panoksenne tapahtuman kehittämiseen. Himos Trail on kehittynyt vuosien varrella huimasti juuri osallistujapalautteen huomioimisen vuoksi!

Seuraavan tapahtumamme ilmoittautuminen on jo auki! Tervetuloa hyvin huolletuille lumipoluille polkujuoksuvuoden eksoottisimpaan tapahtumaan, josta elämykset eivät aivan nopeasti lopu kesken! Himos Winter Trail järjestetään 26.-27.1.2024! Tutustu tästä!