Himos Trail pärähti kuudennen kerran käyntiin perjantai-iltana Jämsässä – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Himos Trail pärähti kuudennen kerran käyntiin perjantai-iltana Jämsässä

Nuorimpien tyttöjen sarjan voittaja Alisa Huttunen tuuletti iloisesti ykkössijaansa palkintokorokkeella valkoinen kirjekuori kädessään.

Alusta saakka Himos Trailin ohjelmassa ollut lasten extreme -henkinen juoksu Himos Kids käynnisti jälleen suositun polkujuoksutapahtuman perjantai-iltana Jämsän Himoksella.
Kun perinteinen rata oli antanut tilaa tulevan tuolihissin rakennustöille, oli rata saanut uutta ilmettä ja tarjosi nousua jonkin verran enemmän kuin aikaisemmin.
Lähes 150 lasta otti uuden radan ihan yhtä hyvin vastaan kuin entisenkin, ja myös tunnelmaa ja kannustusta riitti jokaiselle lapselle kaikkiin kahdeksaan lähtöön.
Oman juoksunsa jälkeen jokainen lapsi sai käteensä palkintokassin sekä suunsa makeaksi tuoreen munkin ja maistuvan mehun myötä.
Lähtöjensä nopeimmat ratkaisivat paremmuutensa jo hyvissä ajoin ennen maalia, sillä vain 12-vuotiaiden poikien sarjassa nähtiin huikea loppusuoran kamppailu Eemil Penttisen ja Elias Heinosen kesken. Otatus päättyi kovan kirin kehittäneen Eliaksen voittoon vajaan parin metrin turvin.
Lähtönsä voittaneista 6-vuotiaat Alisa Huttunen ja Sebastian Aho, 8-vuotias Johannes Huttunen ja 14-vuotias Emmi Tarvainen ottivat ensimmäisen ykkössijansa.
Akseli ja Elias Heinonen sekä Natalia Nikoskinen katkaisivat maalinauhan toisen kerran, mutta Martta Joutsenelle ykkössija oli jo kolmas ja Hilla Ruokostenpohjalle peräti neljäs.
Kutsu Himos Kidsiin oli kaikunut myös Jämsään tulleiden ukrainalaisten keskuuteen, sillä juoksijoiden joukossa oli mukana neljä ukrainalaista lasta.

Tytöt 6 v Alisa Huttunen
Pojat 6 v Sebastian Aho
Tytöt 8 v Martta Joutsen
Pojat 8 v Johannes Huttunen
Tytöt 10 v Natalia Nikoskinen
Pojat 10 v Akseli Heinonen
Tytöt 12 v Hilla Ruokostenpohja
Pojat 12 v Elias Heinonen
Tytöt 14 v Emmi Tarvainen

Hyvien yhteistyökumppaniensa myötävaikutuksella Himos Trail toteutti lapsille jälleen tänäkin vuonna mieleenpainuvan liikuntatapahtuman.

Himos Trail jatkuu tänään lauantaina päätapahtuman merkeissä. Ensimmäiset polkujuoksijat lähtevät matkaan aamulla klo 8.30, ja päivän viimeinen lähtö Himosvuoren valloitukseen starttaa klo 12.30.

Himos Kidsin kovin kamppailu käytiin 12-vuotiaiden poikien ykkössijasta Eemil Penttisen ja Elias Heinosen kesken, jonka punapaitainen Elias (oik.) ratkaisi niukasti edukseen.