Juha Laitisen voittoputki jatkui Himos Double-Extremellä! – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Juha Laitisen voittoputki jatkui Himos Double-Extremellä!

Kolme vuotta sitten Himoksella kimmokkeen polkujuoksuun saanut Lapuan Virkiän triathlonisti Juha Laitinen otti Himos Trailissa lauantaina kolmannen peräkkäisen voittonsa miesten kuninkuusmatkalla, kun hän porhalsi 1730 metriä korkeuseroa käsittävän 52 kilometrin reitin voittoaikaan 4.30.23.
-Eka ringillä (26 km) passailin hiukan vauhtia ja otin vain ylämäet reippaasti ja alamäet varovasti, sillä reitti oli sateiden jäljiltä märempi kuin viime vuonna. Sekin pisti aloittamaan maltilla, kun viikko sitten vedin triathlonin täysmatkan Tahkolla aikaan 9.20.

Puolimatkan krouvissa Laitisen johto toisena olevaan Joensuun Jukka Marjolaan oli seitsemän minuuttia, mutta se kasvoi 20 minuutiksi. Kolmas oli vasta 22-vuotias Lauri Heinaro, joka piti Mika Mäkitalon niukasti takanaan ajoin 5.18.18 ja 5.18.22.
-Toka rinki oli hyvä, kun pistelin alamäet kovempaa kuin eka ringillä, kehui Laitinen.

Laitinen osasi myös nauttia hyvin järjestetystä tapahtumasta ja matkan varrella olleista lukuisista kannustajista sekä vaihtelevista ja hienoista maisemista.
-Aivan oma lukunsa oli sillä, kun hyödynsin polun yli virrannutta puhdasta vettä juomiseen ja kasvojen huuhteluun.

Voittaja kertoi palautuneensa hyvin triathlonin täysmatkasta, kun hän oli herätellyt kroppaansa maltillisesti lyhyillä uinti-, pyöräily- ja juoksutreeneillä.

Juha Laitinen kaipasi itselleen tuleviksi vuosiksi haastajia vaikkapa suunnistajien ja hiihtäjien parista, ellei Himos Trailin ultra ime kovia polkutykkejä mukaan.

Jukka Marjola oli lähdössä 100 mailin juoksuun Ranskaan, mutta hänkin jätti tapahtuman väliin koronatilanteen vuoksi ja tuli Himokselle.
-Satutin nilkkaa alamäessä eka kierroksella, mikä varmasti verotti loppuaikaani.

Eka kerran Himoksella juossut mies kehui reittiä ja totesi maastossa olevan kaikkea mitä Suomen luonto voi kävijälle tarjota.

Naisten kuningatarmatkalla osat vaihtuivat

Vuosi sitten Kaisa Kontro vei Himoksen 52 kilometrin kuningatarmatkan nimiinsä ajalla 5.35.21, mutta tänä vuonna osat vaihtuivat Assi Steursin ottaessa ykkössijan ajalla 5.37.50.

Kärkikaksikko taivalsi aina 37 kilometriin saakka yhdessä, mutta sen jälkeen alkoi eroa syntyä Steursin eduksi.
-Lisäsin silloin vauhtia ja pääsin karkuun Kaisalta, kertoi Steurs.
-Silloin alkoi takareisi vaatia veronsa ja piti vain kömpiä maastosta pois, selvitti Kontro.

Steurs arveli saaneensa lisää kokemusta ultramatkoilta, sillä hänellä oli tältä vuodelta ennen Himosta kontollaan pari ultraa.

Kontro tuntuu edelleen haluavan juosta vain itsensä kanssa, vaikkei hän aina saa parastaan irti.
-Haluan juosta ja pitää vain hauskaa, vaikka numero on rinnassa.

Kärkikaksikko alitti selvästi kuuden tunnin rajan, kun Kontron aika oli 5.45.45. Kolmanneksi sijoittuneen Frida Nyqvistin aika oli 6.19.43.