Juho Ylinen kovin karpaasi Himoksen poluilla – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Juho Ylinen kovin karpaasi Himoksen poluilla

Vuosien myötä Suomen kovimmaksi polkujuoksutykiksi noussut Team Hokan 25-vuotias Juho Ylinen onnistui valtaamaan myös Himoksen kuninkuuden 26 kilometrillä, kun hän jätti ajalla 1.50.50 taakseen kovetut Hiihtokulman karpaasit Jere Pajusen ja Kari Variksen lauantaina Jämsässä.

-Vihdoinkin voitto täällä, vaikkei kulku mikään paras mahdollinen ollut, hehkutti pari kakkossijaa aiemmin napannut Ylinen.


Hän tuntui onnistuneen taktiikassaan vetäessään alussa todella kovaa ja säästellessään voimiaan toisella lenkillä jaksaakseen vetää loppuun.

-Jere lähti alussa kovaan kyytiin ylämäessä, mutta pääsin häneltä karkuun alamäessä.

Ylinen sanoi sykkeidensä olleen aluksi korkealla ja piti 865 metriä nousua käsittävää reittiä kauttaaltaan vaativana.

-Jonkin verran olisin pystynyt puristamaan lisää vauhtia, jos olisi pitänyt kamppailla mies miestä vastaan voitosta.

Mies piti koko ajan töitä vaativasta reitistä ja kertoi nauttineensa siitä, kun reitti meni kisakeskuksen läpi, mitä ei oikein muualla tapahdu.

Ylisen puheista selviää nopeasti, että polkujuoksu ulkomailla on hänen paraatilajinsa, vaikka Kalevan Kisojen kympillä irtosi kuudes sija ja oma ennätys 30.34,49 sekä huulilla olivat suunnistuksen Viestiliiga, SM-sprintti ja -viesti.

-28. sija (paras suomalainen) polkujuoksun MM-kisoissa kesäkuussa Itävallassa oli hyvä saavutus, sillä taso oli tosi kova.

Ylinen kertoi tähtäävänsä kolmen viikon päästä Norjassa käytävään polkujuoksukilpailuun, mistä parhaat pääsevät kv. polkujuoksukilpailun finaaliin Italiaan.

Pajunen ja Varis merkkauttivat ajoikseen 1.55.46 ja 1.58.20 ja olivat Ylisen lisäksi ainoat kahden tunnin alittajat 103 kilpailijan joukossa.

-Ylisen poika on nykyään kotimaan poluilla aivan omaa luokkaansa, kehui vuoden 2017 voittaja Pajunen.

-Kun Ylistä on tällä hetkellä vaikea voittaa, kilpailimme Jeren kanssa kakkossijasta, vakuutti Varis.

Hän säntäsi toiselle lenkille (10,5 km) vain vajaan minuutin Pajusen jälkeen, mutta kaverusten välillä oli maalissa eroa lähes kolme minuuttia.

-Jalat tyhjenivät toisella lenkillä, joten nyt pitää aloittaa harjoittelu Vaarojen maratonille, tuumi Varis.

MM-hiihdoissakin Suomea edustanut Varis ei aio luopua myöskään menestyslajistaan ja lupasi kevään korvalla startata vapaalla hiihtotavalla.