Marjo Taanila valmis Nuuksio Classicille – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Marjo Taanila valmis Nuuksio Classicille

Himoksen poluilla viime vuoden nelossijalta voittoon kimmahtanut Marjo Taanila ratkaisi 630 metriä nousua käsittävän 18 kilometrin Challenge -kilpailun ykkössijan edukseen ja merkkautti lauantaina Jämsässä ajakseen 1.35.24, mikä on yli 9 minuuttia parempi kuin hänen viimevuotinen aikansa.

-Marika (Krohns) piti kovaa vauhtia 5 kilometriin saakka, mutta pysyin perässä.

Taanila nykäisi ylämäen jälkeen tulleessa alamäessä ja repi 10,8 kilometriin mennessä 1.35 minuutin etumatkan Krohnsiin.

-Alamäet osoittautuivat minuun vahvuuksikseni, kun tossu piti hyvin myös märällä ja mutaisella polulla.

Hän sai kilpailukeskuksessa käynnin jälkeen tietää olevansa kärjessä ja pystyi sen jälkeen pitämään hyvin vauhtia.

-Viimeiset kilsat oli kyllä tällä kertaa taistelemista, mutta hyvin jaksoin maaliin asti.

Taanila starttaa viikon päästä Nuuksio Classicille (42 km) Espoossa ja piti päivän kilpailua hyvänä valmistautumisena sinne.

Krohns piti kakkospaikan ja jäi voittajasta lopussa vain sekunnin lisää ja pysäytti kellot aikaan 1.37.00. Kun Jutta Puranen oli kolmas ajalla 1.39.14, tämä trio erottui muista 114 naisen ottaessa mittaa toisistaan.

Miesten 18 kilometrillä kovinta vauhtia piti Tampereella asuva kenialaissyntyinen Ian Lagat Kipngetich, joka merkkautti ajakseen 1.24.04.

-Viime vuonna myöhästyin täällä lähdöstä, mutta tänä vuonna pidin huolen, että ehdin ajoissa starttiin.

Mies otti heti alussa luulot pois kanssakilpailijoilta, sillä hän johti kilpailua 5 kilometrin kohdalla runsaan minuutin turvin.

-Nautin poluilla juoksemisesta, sillä tämä oli vasta toinen polkujuoksukilpailuni.

Onneksi ei sentään pelkäksi nauttimiseksi mennyt, sillä alussa hankittu ero muihin piti loppuun saakka ja mies pääsi juhlimaan voittoa.

Toiseksi sijoittunut Taavi Nyström puristi Kipngetichin voittomarginaalin 45 sekunniksi ajalla 1.24.49, ja kolmas oli Matti Moisio ajalla 1.28.22.