Tuore täysmatkan triathlonisti Juha Laitinen Double-Extremelle! – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Tuore täysmatkan triathlonisti Juha Laitinen Double-Extremelle!

Lauantaina Tahkolla yhdeksännen kerran triathlonin SM-täysmatkan (3,8km uinti, 180km pyöräily ja 42,2km juoksu) vetänyt ja yleisessä sarjassa ajalla 9.07.27 neljänneksi sijoittunut lapualainen Juha Laitinen tekee vuoden tauon jälkeen paluun Himoksen poluille.
-Ultramatkan kokeilu on jo jonkin aikaa ollut tähtäimessä, ja toteutan sen Himoksella.

Täysmatkan triathlonissa (Ironman) oman ennätyksensä 9.01.47 rikkomista ja 9 tunnin alitusta yhä janoava 37-vuotias Laitinen pinkaisi viime vuonna maratonin aikaan 2.34.04.

Triathlonisti voitti keväällä Simpsiö Trail Runin Lapualla ja on pitkin kesää harjoitellut Simpsiön poluilla.
-Olen tykännyt juosta Simpsiöllä, ja pisimmille lenkeille onkin tullut mittaa 30 kilometriä.

Laitinen luonnehtii 1890 metriä nousua käsittävää 52 kilometrin ultramatkaa Himoksella rankaksi, mikä vaatii juoksijalta tarkkuutta väsymyksen kasvaessa.
-Ennen juoksua pitää levätä, että pääsee tuoreilla jaloilla matkaan. Eka ringin jälkeen pitää tuntua hyvältä, että paukkuja riittää toiselle ringille, suunnitteli triathlonisti eka ultramatkaansa.

Hän arveli triathlonin täysmatkan saattavan painaa vielä jaloissa, vaikka palautuminen on alkanut hyvissä merkeissä. Tänä vuonna neljä maratoniakin juossut Laitinen ei aio ottaa ultraa läpihuutojuttuna, vaan hän pyrkii valmistautumaan mahdollisimman hyvin.
-Tunnelma polkujuoksuissa on paljon rennompi kuin esimerkiksi maratoneilla. On tuntenut juoksevansa ikään kuin kaveriporukassa.

Laitisella tuntuu olevan ennustajan lahjojakin. Hän sanoi pari vuotta sitten Himos Trailin nousevan suurten polkujuoksujen joukkoon, sillä maasto, puitteet ja tunnelma ovat aivan huippuluokkaa.

Kuva: Touho Häkkinen, Himos Trail 2017