Maratoonarit vailla vastusta pitemmillä matkoilla – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Maratoonarit vailla vastusta pitemmillä matkoilla

Kotimaisen maratontilaston ykkös- ja kolmossijoilla keikkuvat lapualaiset sisupussit Matti Taini (2.33.22) ja Juha Laitinen (2.36.34) hallitsivat Himos Trailin pisimpiä matkoja miten tahtoivat, kun Taini voitti 36 kilometrin matkan ajalla 2.50.50 ja Laitinen merkkautti 52 kilometrillä ajakseen 4.20.18 lauantaina Jämsän Himosvuorella.


26 kilometrin kilpailun viime vuonna voittaneen Tainin ero toiseksi sijoittuneeseen Otto Oksmaniin venähti 29.12 minuuttiin. 52 kilometrillä voittonsa uusinut Laitinen jätti toiseksi nousseen Henry Aallon 21.21 minuutin päähän.
-Pääsin varsin helpolla, kun lähdin maltilla matkaan. Kun kävelin rankimmat mäet, en mennyt hapoillekaan, juttusi Taini.


Hän kehui kropan ehtineen hyvin lämmetä, kun aluksi sai kiertää eteläisen Paljakan lenkin, sen jälkeen painua vaativammalle Pohjois-Himoksen lenkille ja lopuksi vielä Paljakan lenkille.
-Olipa hieno juosta, kun Paljakan lenkki sopi kuin valettu maratoonarin askeleelle.


Varsin kovaa aloittanut Laitinen kertoi juoksun olleen helppoa 30 kilometriin saakka, mutta sen jälkeen hänellä oli vaikeaa.
-Tunsin krampin oireita, ja oli pakko rauhoittaa menoa.


Laitisen valmistautuminen Himokselle oli varmasti poikkeava, kun mies sanoi lähteneensä isänsä kyydissä aamulla klo 4 Lapualta.
-Kun nukkuu edellisen yön hyvin, olen huomannut tämän järjestelyn sopivan mulle.

Emma Haaja


Naisten 36 kilometrillä ratkaisut tapahtuivat 15 kilometrin jälkeen, kun Tampere Trail Runningin Emma Haaja lähti omille teilleen ja kellotti voittoajakseen 3.42.39. Seuraavat sijat valtasivat Niina Taimisto ja Laura Alestalo ajoin 3.56.10 ja 3.57.02.
-Yllätyin itsekin, että jaksoin juosta näin hyvin, ihmetteli Haaja ääneen.
Hän oli nimittäin hetken mielijohteesta ilmoittautunut tälle matkalle, vaikka 26 kilometriä oli palvellut paremmin Nuuksion maratonille valmistautumista.


Koko ajan kärkipaikkaa pitänyt Kaisa Kontro kirkasti 52 kilometrillä viimevuotisen kakkossijan ylivoimaiseksi voitoksi ajalla 5.35.21 ja osasi nauttia siitä täysin siemauksin. Muut mitalisijat nappasivat 5.50.08 ja 6.02.23 merkkauttaneet Assi Steurs ja Piia Tikka.
-Nautin suunnattomasti, kun saan juostessa pitää vapaa arjesta ja töistä, hykersi aina Himoksella viihtynyt Kontro.


Hän kiitteli maalissa auliisti miesjuoksijaa tsemppiseurasta ja painotti, ettei hän suinkaan juokse kello kaulassa.

Kaisa Kontro