Omatoimilenkki 2 avattu – Särkijärven satumetsät (viikko 19)! – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Omatoimilenkki 2 avattu – Särkijärven satumetsät (viikko 19)!

Mahtava juttu! Olet päättänyt hyödyntää Jämsän Retki-Veikkojen järjestämän omatoimilenkin, jossa voit liikkua merkatulla polkureitillä rauhassa vaeltaen, rennosti hölkäten tai vaikka kisamielellä! Täysin opastettu omatoiminen polkulenkki on tarjolla koko viikon 19 eli 10.5 klo 00.00 – 16.5 klo 24.00!

Toukokuun omatoimipolut on maksuton tapahtuma, jonka tarjoavat Jämsän kaupungin lisäksi lenkki-isäntämme HimosLomat Oy, Jämsän K-Rauta, Jyki Oy sekä Jämsän Lvi- ja Hydraulitarvike Oy! Toisen lenkin isäntänä toimii Jämsän K-Rauta. Tiesithän, että Jämsän K-Rauta auttaa henkilökohtaisesti niin kodin kunnostamisen ensikertalaisia kuin ammattilaisiakin onnistumaan. Laajimmat valikoimat ja paras osaaminen varmistavat, että projektisi onnistuvat – niin kivijalassa kuin verkossa!


Omatoimilenkit osallistuvat myös #hyvinvointiajuosten -hyväntekeväisyyskampanjaan, jossa kerätään varoja Suomen Mielenterveys ry:lle lasten ja nuorten mielenterveyden ongelmien hoitoon ja ehkäisyyn. Toivomme jokaiselta lenkkeilijältä 5 euron lenkkikohtaista panosta hyväntekeväisyyskampanjaan. Tästä pääset suoraan omatoimipolkujemme #hyvinvointiajuosten ohjeisiin, josta pääset myös suoraan lahjoitussivuille!

Omatoimilenkki 2 tarjoaa kolme eri reittivaihtoa. Reittivaihtoehdoilla on oma kirjaimensa, jotta osaat seurata omaa reittiäsi maastossa. Viikon 19 reittivaihtoehdot ovat seuraavat:

A = 9,7km. Viikon pisin reitti antaa täydellä sydämellä kaiken sen, mitä Jämsän keskustan ympäristöstä löytyvät satumetsät voivat parhaimmillaan tarjoilla. Ja se on tosiaan paljon!  Lenkki starttaa kerrassaan upean Sorvajärven rantaan, joka todella yllättää vanhan erälampikuusikon myötä näinkin lähellä kaupungin keskustaa. Helpomman alkuosan jälkeen lenkki haastaa menijän Pukinvuoren raatelevissa nousuissa, mutta vanhat sammalsatumetsät saavat nopeasti unohtamaan hapotuksen tunteen reisissä.

B = 6,1km. Lenkki ei ole juuri sen pidempi kuin viikon lyhin lenkki, mutta aikaa saa varata rutkasti enemmän, sillä Pukinvuoren nousut ovat armottomat, eikä niitä ole säästelty. Heikkojalkaisimmille tätä lenkkiä ei voi suositella. Toisaalta lenkkiä kannattaa yrittää, sillä Jämsän keskustan kupeessa sijaitsevan Pukinvuoren kaikki parhaat polut esitellään lenkin myötä. Puolimatkassa sijaitsee Jämsän kaupunkinäkymän tarjoileva Pukinvuoren laavu, joten eväsretkiporukalle tämä lenkki voi olla maittava.

C = 4,9km. Viikon lyhin reitti on samalla fyysisesti helpoin. Korkeuserot ovat hyvin maltilliset useimpiin jämsäläisiin polkureitteihin verrattuna. Lisäksi reitin alussa ja lopussa kuljetaan kilometrin verran hiihtoladun pohjaa eli hiukan helpompaa tasapainon näkökulmasta. Reitti kuitenkin sisältää kerrassaan upeat maisemat Sorvajärven rannassa sekä lukuisia pikkupolkuja sammalkuusikoissa, jotka tempaavat mukaan satumetsältä tuntuvaan tunnelmaan.

REITIN MERKKAUS: Lähdöstä ja maalista löytyvät selkeät kyltit. Koko reitti on merkattu Himos Trail -reittimerkein eli tikuin, joiden päässä liehuu SWIX -lippu. Lisäksi olemme useaan risteykseen iskeneet kyltin, joka kertoo kääntymisestä selkeältä uralta uudelle. Eri reittivaihtoehtojen(A, B, C) haarautuessa risteysalueen kyltit kertovat oman reittisi suunnan. Reitti A kiertää ensin reitti C:n ja hieman ennen reitti C:n maalia reitti A liittyy reitti B:hen. Käytännössä siis pisin reitti eli reitti A kiertää ensin reitti C:n ja sitten reitti B:n.

Huom! Sinun pitää muistaa oman reittisi kirjain! Tutustu reittikarttaan ennakkoon, jotta olet selvillä, milloin oma reittisi erkanee muista reiteistä. Reittimerkit on sijoitettu jonkin verran väljemmin varsinaisiin päätapahtumiimme verrattuna, eikä sulkunauhaa ole käytetty rajaamaan vääriä kulkusuuntia! Ole tarkkana!

PYSÄKÖINTI: Särkijärven kuntotalon pysäköintialueella eli isolla hiekkakentällä osoitteessa Moiskalantie 19, Jämsä.

LÄHDÖN SIJAINTI: Lähtö sijaitsee aivan pysäköintialueen vieressä. Särkijärven kuntotalon toisella puolella pysäköintialueeseen nähden. Lähdön sijainnin Kansalaisen Karttapaikassa näet tästä!

REITTIKARTTA: Reittikartan löydät tästä!

GPX-TIEDOSTOT: Teknologiasta kiinnostuneille tarjoamme reittien GPX-tiedostot kelloihinne ladattiviksi tästä!

TULOKSET: Jos haluat mitata kuntoasi reitillä ja katsoa miten pärjäät muihin nähden voit lisätä tuloksesi online-taulukkoon. Taulukossa on pohjilla viime vuonna nopeimmat ajat vastaaville reiteille kellottaneet: ONLINE-TULOKSET 

SOME: Toivomme poluilla liikkujilta toisten huomioon ottamisen lisäksi myös somepostauksia tunnisteilla #himostrail ja/tai @himostrail, jotta voimme ruokkia yhteisöllisyyttä näinä yksinäisinä aikoina polkulenkkeilyn avustamana.

KOKOONTUMISRAJOITUKSET: Polkureiteillä noudatetaan voimassa olevia korona-ajan turvasuosituksia. Poluilla huomioidaan kanssakulkijat erityisesti ohitustilanteissa väistämällä maaston puolelle reilusti.

ILKIVALTA: Mahdollinen ilkivalta reittiämme kohtaan Jämsän keskustan kupeessa olevalla vilkkaasti liikutulla alueella on syytä ottaa huomioon. Tarkistamme reittimerkintää päivittäin, mutta mikäli huomaat kadonneita reittiopasteita, niin ota siitä välittömästi viestillä yhteyttä Himos Trail -tapahtumien johtoon(0405102788/Juha). Suosittelemme reittikartan ottamista mukaan reitille, jotta mahdollinen ilkivalta ei aiheuta harmia lenkillenne.   

Nautinnollisia hetkiä polkuliikunnan merkeissä!