Omatoimilenkki 3 avattu – Vangonmäen neulaspolut (viikko 20)! – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Omatoimilenkki 3 avattu – Vangonmäen neulaspolut (viikko 20)!

Omatoimilenkki 3 – Vangonmäen kimmoisat neulaspolut

Mahtava juttu! Olet päättänyt hyödyntää Jämsän Retki-Veikkojen järjestämän omatoimilenkin, jossa voit liikkua merkatulla polkureitillä rauhassa vaeltaen, rennosti hölkäten tai vaikka kisamielellä! Täysin opastettu omatoiminen polkulenkki on tarjolla koko viikon 20 eli 17.5 klo 00.00 – 23.5 klo 24.00!

Toukokuun omatoimipolut on maksuton tapahtuma, jonka tarjoavat Jämsän kaupungin lisäksi lenkki-isäntämme HimosLomat Oy, Jämsän K-Rauta, Jyki Oy sekä Jämsän Lvi- ja Hydraulitarvike Oy! Kolmannen lenkin isäntänä toimii Jämsän LVI- ja Hydraulitarvike Oy.

Jämsän LVI- ja Hydraulitarvike Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia LVI-alan palveluita suunnittelusta tarvikkeisiin ja asennuksesta huoltoon asti. Yrityksen toiminta perustuu luotettavuuteen, toimitusvarmuuteen ja joustavuuteen. JHT pyrkii aina tarjoamaan tuotteille huollon sekä varaosat. Yritys palvelee kuluttajia sekä yrityksiä Jämsän ja lähikuntien talousalueella. JHT:llä on yli 30 vuoden kokemus alalta ja he työllistävät 5 motivoitunutta alan työntekijää. Asiakas on aina yrityksen toiminnan keskiössä. Ilmastoasiat ovat JHT:lle tärkeitä ja yritys tarjoaa uusiutuvalla energialla toimivia ympäristöystävällisiä lämmitysratkaisuja.


Omatoimilenkit osallistuvat myös #hyvinvointiajuosten -hyväntekeväisyyskampanjaan, jossa kerätään varoja Suomen Mielenterveys ry:lle lasten ja nuorten mielenterveyden ongelmien hoitoon ja ehkäisyyn. Toivomme jokaiselta lenkkeilijältä 5 euron lenkkikohtaista panosta hyväntekeväisyyskampanjaan. Tästä pääset suoraan omatoimipolkujemme #hyvinvointiajuosten ohjeisiin, josta pääset myös suoraan lahjoitussivuille!

Omatoimilenkki 3 tarjoaa kolme eri reittivaihtoa sekä yhden 2,7km mittaisen bonuslenkin pidemmille reiteille. Reittivaihtoehdoilla on oma kirjaimensa, jotta osaat seurata omaa reittiäsi maastossa. Viikon 20 reittivaihtoehdot ovat seuraavat:

A = 15,2km. Pisimmällä reitillä nautiskellaan Vangonmäen neulaspolkuja oikein koko rahalla. Aluksi suunnataan vaihtelevaan maastoon mutkaisille pikkupoluille. Loppupuolella kirmaillaan Toijalanrannan harjanteilla sekä kurvaillaan näyttävissä Kankarisveden rantamaisemissa. Korkeuseroa reitti ei sisällä oikein nimeksikään, jos senkään vertaa. Bonuksena reittiin on yhdistettävissä Rasuanniemen lenkki, jossa on helppo piipahtaa reitin pohjoisimmasta pisteestä. Ottamalla repertuaariinsa mukaan myös bonuslenkin, tulee koko komeudelle mittaa 17,9km.

B = 10,3km. Keskimmäinen lenkkimme suuntaa Toijalanrannan ja Rasuanniemen maastoihin. Reitillä pääsee fiilistelemään täysimääräisesti Kankarisveden rannat sekä kokemaan reitin kaikki upeat neulaspolkujen kirjomat harjanteet. Myös tähän kympin lenkkiin on yhdistettävissä Rasuanniemen bonuskierros, jolloin mitaksi upeudelle tulee 13km.

C = 5,5km. Viikon lyhin reitti pysyttelee turvallisesti Vangonmäen uumenissa. Reitti kurvailee pienillä erittäin hyväkulkuisilla neulaspoluilla, mutta sukeltelee kuitenkin niihin syviin metsiköihin, joihin tavallinen tallaaja ilman opastettua lenkkikierrostamme tuskin osuu. Tämä lyhin reittimme on niin korkeuserojen, pituuden kuin kulkukelpoisuudenkin puolesta helpoin opastettu polkureitti mitä Jämsän alueella on nähty.

LISÄLENKKI = 2,7km. Lisälenkkinä voit sännätä yhteen paikkakunnan upeimmista luontokohteista eli Rasuanniemeen. Koska kyseessä on luonnonsuojelualue, niin emme ole toteuttaneet niemeen fyysistä merkintää, mutta polkuja myöden Rasuanniemen kierros on täysin sallittu toteuttaa. Eksyminenkään ei ole mahdollista, sillä niemenkärki on veden rajaama oikealta, vasemmalta ja päästä, kuten oikeaoppisen niemen tuleekin.    

REITIN MERKKAUS: Lähdöstä ja maalista löytyvät selkeät kyltit. Koko reitti on merkattu Himos Trail -reittimerkein eli tikuin, joiden päässä liehuu SWIX -lippu. Lisäksi olemme useaan risteykseen iskeneet kyltin, joka kertoo kääntymisestä selkeältä uralta uudelle. Eri reittivaihtoehtojen(A, B, C) haarautuessa risteysalueen kyltit kertovat oman reittisi suunnan.

Huom! Sinun pitää muistaa oman reittisi kirjain! Tutustu reittikarttaan ennakkoon, jotta olet selvillä, milloin oma reittisi erkanee muista reiteistä. Reittimerkit on sijoitettu jonkin verran väljemmin varsinaisiin päätapahtumiimme verrattuna, eikä sulkunauhaa ole käytetty rajaamaan vääriä kulkusuuntia! Ole tarkkana!

PYSÄKÖINTI: Jämsänkosken jäähallin vieressä isolla hiekkakentällä osoitteessa Metsäoppilaitoksentie 6, Jämsä.

LÄHDÖN SIJAINTI: Lähtö sijaitsee aivan pysäköintialueen vieressä. Tarkan sijainnin näet tästä! Lähtöpaikan kupeessa sijaitsee fresbeegolf -rata. Katsele ympärillesi, jotta vaaratilanteita ei pääse syntymään.

REITTIKARTTA: Reittikartan löydät tästä!

GPX-TIEDOSTOT: Teknologiasta kiinnostuneille tarjoamme reittien GPX-tiedostot kelloihinne ladattiviksi tästä!

TULOKSET: Jos haluat mitata kuntoasi reitillä ja katsoa miten pärjäät muihin nähden voit lisätä tuloksesi online-taulukkoon. Taulukossa on pohjilla viime vuonna nopeimmat ajat vastaaville reiteille kellottaneet: ONLINE-TULOKSET

SOME: Toivomme poluilla liikkujilta toisten huomioon ottamisen lisäksi myös somepostauksia tunnisteilla #himostrail ja/tai @himostrail, jotta voimme ruokkia yhteisöllisyyttä näinä yksinäisinä aikoina polkulenkkeilyn avustamana.

KOKOONTUMISRAJOITUKSET: Polkureiteillä noudatetaan voimassa olevia korona-ajan turvasuosituksia. Poluilla huomioidaan kanssakulkijat erityisesti ohitustilanteissa väistämällä maaston puolelle reilusti.

Nautinnollisia hetkiä polkuliikunnan merkeissä!

Himos Trail on matalan kynnyksen polkujuoksutapahtuma.