Omatoimilenkki 4 avattu – Pohjois-Himoksen maisemaparaati (viikko 21)! – Himos Trail -polkujuoksutapahtuma

Omatoimilenkki 4 avattu – Pohjois-Himoksen maisemaparaati (viikko 21)!

Omatoimilenkki 4 – Pohjois-Himoksen maisemaparaati

Mahtava juttu! Olet päättänyt hyödyntää Jämsän Retki-Veikkojen järjestämän omatoimilenkin, jossa voit liikkua merkatulla polkureitillä rauhassa vaeltaen, rennosti hölkäten tai vaikka kisamielellä! Täysin opastettu omatoiminen polkulenkki on tarjolla koko viikon 21 eli 24.5 klo 00.00 – 30.5 klo 24.00!

Toukokuun omatoimipolut on maksuton tapahtuma, jonka tarjoavat Jämsän kaupungin lisäksi lenkki-isäntämme HimosLomat Oy, Jämsän K-Rauta, Jyki Oy sekä Jämsän Lvi- ja Hydraulitarvike Oy! Neljännen lenkin isäntänä toimii Jyki Oy.

Jyki Oy on suomalainen perheyritys, joka on toiminut Längelmäellä Jylhävuoren juurella vuodesta 1966 lähtien. Jykillä on töissä lähes 90 alan huippuammattilaista. Yritys valmistaa ammattitaidolla raskaan kaluston perävaunuja, kuten puutavaraperävaunuja raakapuun kuljetukseen, kasettiperävaunuja soran ja muiden maa-ainesten kuljetukseen, vaihtolava- ja lavaperävaunuja sekä autonkuljetusperävaunuja ja umpikoriperävaunujen alustoja. Jyki on edelläkävijä, joka vie kuljetuksen uudelle tasolle. Lisätietoja: www.jyki.fi

Omatoimilenkit osallistuvat myös #hyvinvointiajuosten -hyväntekeväisyyskampanjaan, jossa kerätään varoja Suomen Mielenterveys ry:lle lasten ja nuorten mielenterveyden ongelmien hoitoon ja ehkäisyyn. Toivomme jokaiselta lenkkeilijältä 5 euron lenkkikohtaista panosta hyväntekeväisyyskampanjaan. Tästä pääset suoraan omatoimipolkujemme #hyvinvointiajuosten ohjeisiin, josta pääset myös suoraan lahjoitussivuille!

Omatoimilenkki 4 tarjoaa kolme eri reittivaihtoa. Kaikilla reittivahtoehdoilla on syytä varautua kenkien kastumiseen, sillä viime viikon rankat sateet ovat tehneet reitistä varsin kostean – joskin nyt myös varsin elämyksellisen kohisevine vesimassoineen. Reittivaihtoehdoilla on oma kirjaimensa, jotta osaat seurata omaa reittiäsi maastossa. Viikon 21 reittivaihtoehdot ovat seuraavat:

A = 11km. Pisimmällä reitillä pääset käsiksi Himoksen parhaaseen pitkän kantaman maisemaan niin reitin alussa kuin lopussa. Tämä lenkkivaihtoehto tarjoaa kaiken, mitä Pohjois-Himoksen poluilla on näytettävänään. Vihreitä rinteitä, jäätäviä nousuja, loputtoman pitkiltä tuntuvia alamäkiä sekä mutkittelevia polkujuoksutekniikkaa vaativia pikkupolkuja. Reitiltä löytyy myös jonkin verran tuoreita tuulenkaatoja.

B = 7,1km. Keskimmäinen lenkkimme kiertää koko Pohjois-Himoksen alueen ja tarjoaa nousujen puolesta samanlaista haastetta pitkän lenkkimme kanssa, mutta on teknisyydeltään hieman helpompi. Maisemistakaan tällä lenkillä ei joudu tinkimään.

C = 4,4km. Viikon lyhin reitti nappaa maisemat haltuun heti ensimetreillä. Tämän jälkeen nautiskellaan Pohjois-Himoksen helmi eli takarinteen pitkä lasku sekä loiva loputon nousu vanhassa kuusikkonotkossa – näillä vesimäärillä pääset jopa ihastelemaan vesiputouksen pärskeitä. Reitin loppupuolella on mahdollisuus hengähtää yhdellä Pohjois-Himoksen laavuista, joka osuu täydellisesti reitin varteen.

REITIN MERKKAUS: Lähdöstä ja maalista löytyvät selkeät kyltit. Koko reitti on merkattu Himos Trail -reittimerkein eli tikuin, joiden päässä liehuu SWIX -lippu. Lisäksi olemme useaan risteykseen iskeneet kyltin, joka kertoo kääntymisestä selkeältä uralta uudelle. Eri reittivaihtoehtojen(A, B, C) haarautuessa risteysalueen kyltit kertovat oman reittisi suunnan.

Huom! Sinun pitää muistaa oman reittisi kirjain! Tutustu reittikarttaan ennakkoon, jotta olet selvillä, milloin oma reittisi erkanee muista reiteistä. Reittimerkit on sijoitettu jonkin verran väljemmin varsinaisiin päätapahtumiimme verrattuna, eikä sulkunauhaa ole käytetty rajaamaan vääriä kulkusuuntia! Ole tarkkana!

PYSÄKÖINTI: Pohjois-Himoksen huipulla isolla hiekkakentällä osoitteessa Himoshuipuntie 169, Jämsä.

LÄHDÖN SIJAINTI: Lähtö sijaitsee aivan pysäköintialueen vieressä. Tarkan sijainnin näet tästä!

REITTIKARTTA: Reittikartan löydät tästä!

GPX-TIEDOSTOT: Teknologiasta kiinnostuneille tarjoamme reittien GPX-tiedostot kelloihinne ladattiviksi tästä!

TULOKSET: Jos haluat mitata kuntoasi reitillä ja katsoa miten pärjäät muihin nähden voit lisätä tuloksesi online-taulukkoon. Taulukossa on pohjilla viime vuonna nopeimmat ajat vastaaville reiteille kellottaneet: Online-taulukko

SOME: Toivomme poluilla liikkujilta toisten huomioon ottamisen lisäksi myös somepostauksia tunnisteilla #himostrail ja/tai @himostrail, jotta voimme ruokkia yhteisöllisyyttä näinä yksinäisinä aikoina polkulenkkeilyn avustamana.

KOKOONTUMISRAJOITUKSET: Polkureiteillä noudatetaan voimassa olevia korona-ajan turvasuosituksia. Poluilla huomioidaan kanssakulkijat erityisesti ohitustilanteissa väistämällä maaston puolelle reilusti.

Nautinnollisia hetkiä polkuliikunnan merkeissä!